Кам‘янський театр відсвяткував день народження

8 жовтня перший професійнийо театр в Кам’янському відсвяткував свій 88-й день народження. В цей день, у 1935 році в будівлі колишньої Народної аудиторії комедією Миколи Погодіна «Аристократи» відкрив свій перший сезон Театр російської драми ім. М. Хатаєвича.
За 88 років театральне мистецтво в нашому місті зазнавало і злетів, і падінь. Одні театри закривали та відкривали нові, потім і ці нові закривали, 17 років професійного театру в місті не було зовсім. Нарешті у 1980 році почав свій творчий шлях Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки. Всі театри Кам’янського жили й працювали саме в будівлі колишньої Народної аудиторії.
НАРАЗІ ТЕАТР МАЄ ТРИ СЦЕНИ – ТРИ ЛОКАЦІЇ. Вистави та концерти відбуваються на всіх трьох. От і трапляється, що глядачі, бува, щось наплутають та приїжджають не туди, куди слід. День народження першого в місті професійного театру – гарний привід нагадати кам’янським театралам адреси трьох його сцен.
Отже:
ОСНОВНА СЦЕНА (колишня Народна аудиторія) – пл. 250-річчя міста, 2
НОВА СЦЕНА (колишній ПК ім. Горького) – вул. Миколи Лисенка, 24 – працює з 2017 р.
МАЛА СЦЕНА (колишній Інженерний клуб, а згодом – Музей історії ДМК) – вул. Ігнатія Ясюковича, 17 – працює з вересня 2023 р., саме на цій сцені започаткований перший у Кам’янському ТЕАТР ЛЯЛЬОК.
Ласкаво просимо на вистави!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *