Мешканок Дніпропетровщини запрошують пройти мамографічне дослідження

Рак молочної залози посідає перше місце серед онкологічної патології у жінок не тільки в Україні, а й у світі. 

В Україні захворюваність на РМЖ залишається досить високою і становить  біля 75 на 100 тис.населення. В порівнянні цей показник в Дніпропетровській області – біля 83 на 100 тис.населення. Якщо говорити про світові показники, то це біля 45 на 100 тис.населення.
Головною причиною смертності від цієї патології в Україні є – пізня діагностика. В нашій області показник смертності становить біля 24%. Слід також зазначити «помолодшання» раку молочної залози. Так в теперішній час молоді жінки до 40 років хворіють частіше, а ніж 30 років тому.
Таким чином онкологічна патологія молочних залоз є проблемою глобальною. І зважаючи на те, що вже 30 років, як існує, так званий «рожевий жовтень» – місяць, коли говорять в усьому світі про профілактику та лікування раку молочної залози, проте показники захворюваності залишаються невтішними, стає зрозумілим, що вирішення цього питання може бути тільки спільними зусиллями сімейних лікарів, гінекологів, хірургів, онкологів, а найголовніше дбайливим та відповідальним ставленням до свого здоров’я з боку жінок.

Як говорить в.о.генерального директора КП «ДОКОД»ДОР» Юлія Заворотня:

«Найдієвішими методами профілактики раку молочної залози є самоогляд жінкою 1 раз на місяць грудей під час прийняття душу, наприклад. Та УЗД молочних залоз 1 раз на рік до 40 років, а після досягнення сорокарічного віку – мамографія. Тим більше, що в закладах охорони здоров’я, які уклали договори з НСЗУ за пакетом «Мамографія», це дослідження виконується за програмою медичних гарантій безкоштовно, за наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря.
Хочу також додати – милі жінки, полюбіть себе, зверніться 1 раз на рік до лікаря на профілактичний огляд! Любов до себе – це не з позиції егоїзму. Любов до себе – то з бажання зберегти своє здоров’я, щоб мати можливість дарувати свою любов тим, хто дорогий вашому серцю і приймати її навзаєм. А також звернутися до чоловіків: попіклуйтеся про здоров’я  жінки, яка з вами поряд – нагадайте їй про необхідність щорічного обстеження, бо такий ваш крок – це теж від любові».

В Дніпровському обласному клінічному онкологічному диспансері, за адресою: вул.Космічна, 21 можна пройти мамографічне дослідження. Попередній запис телефоном 056-720-79-01, за наявності електронного направлення від сімейного або лікуючого лікаря.

Margaret

Recent Posts

Відбулося позачергове засідання сесії Кам’янської міської ради

Сьогодні, 17 травня, відбулося позачергове засідання сесії міської ради. До порядку денного було включено три…

6 хв. ago

На Дніпропетровщині зловмисник пограбував пенсіонерку

У Павлограді поліцейські затримали підозрюваного у скоєнні злочину. Раніше судимий чоловік заволодів речами потерпілої на…

6 хв. ago

Кам’янчанин Олександр Сваток виступить на Євро-2024 у складі збірної України з футболу

Головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров оголосив попередній список гравців, які візьмуть участь…

37 хв. ago

Рецепт дня: Лінивий пиріг з лаваша

Приготування апетитної домашньої випічки - це не завжди історія про трудомісткий заміс тіста. Адже можна…

1 годину ago

Які продукти в Україні здешевшали за місяць

В Україні дешевшають овочі торішнього врожаю. Знижуються ціни також на гречані крупи, а також на яйця. Про…

2 години ago

Коли вийде 2 сезон серіалу “Володар перснів: Персні влади” (відео)

Шанувальники чекають на серіал "Володар перснів: Персні влади" 2 сезон, починаючи з 2017 року, коли…

2 години ago