Кам’янчанам на замітку: як розпізнати неякісну ковбасу в магазині

Ковбаса – дуже частий гість на столі. Тому до вибору потрібно підходити уважно, щоб продукт був якісним і мав хороший склад. Особливо обережними потрібно бути під час купівлі домашньої ковбаси.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Держпродспоживслужби.

Що повинно бути вказано на упаковці

Під час купівлі ковбаси варто звернути увагу на упаковку. Там повинна міститись певна інформація, а саме:

  • назва товару
  • інформація про інгредієнти
  • назву та місце діяльності виробника
  • точна інформація про кількість вмісту
  • інформація про правильне зберігання продукту

Якщо на ковбасі є термін придатності, дотримуйтеся його. Заморозьте продукт, якщо ви не можете його спожити протягом рекомендованого часу.

Як вибрати ковбасу в магазині

Під час купівлі продукту варто звернути увагу на такі деталі:

  • обирайте продукт, виготовлений за державними стандартами
  • у складі ковбаси повинне бути м’ясо, а не м’ясо механічного обвалювання
  • слідкуйте, щоб з м’ясного виробу не текла вода – це може свідчити про додаткову обробку продукту.
  • якщо продукт перебуває у вакуумній упаковці, перевірте її цілісність
  • якісна ковбаса не повинна містити глютамату натрію (тобто підсилювача смаку), який може викликати звикання
  • варена ковбаса повинна складатися на 90% з м’яса

Важливим є санітарні умови під час приготування саме домашньої ковбаси. Досить часто навіть у м’ясних стравах промислового виробництва спеціалісти знаходять патогенну мікрофлору.

Бактеріологічні дослідження є обов’язковими для всіх продуктів перед вживанням у їжу. Такі мікроорганізми – загроза для здоров’я людини. У кращому випадку можна обмежитись шлунково-кишковими захворюваннями.

Ознаки неякісної ковбаси

Категорично не рекомендується брати ковбасу, яка має такі ознаки:

  • дуже яскравий колір ковбаси – тривожний дзвіночок. Натуральна ковбаса повинна мати сірий колір. Сиров’ялені ковбаси навпаки повинні мати насичений темний колір – це свідчить про наявність в складі конини або яловичини
  • ковбаси і сосиски невисокої якості зазвичай упаковують в неїстівні оболонки
  • білий наліт на сиров’яленій і сирокопченій ковбасі допускається. Також є окремі види ковбас з благородною цвіллю. В інших випадках ковбасу з нальотом купувати не можна.
  • якщо склад ковбаси написаний дрібно і нерозбірливо і його важко прочитати – краще не брати такий продукт
  • якщо в ковбасі є сало – воно має бути білого кольору, без жовтизни.
Margaret

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

7 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

10 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

10 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

11 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

11 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

12 години ago