Під Кам’янським діяли шахраї

Ошукували людей за схемою «Друг просить у борг»: Нацполіція завершила розслідування діяльності групи шахраїв.
Мешканці Дніпропетровщини створювали фейкові сторінки користувачів месенджеру та просили у їхніх друзів і знайомих позичити гроші. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.
Зловмисників викрили оперативники кіберполіції Дніпропетровщини спільно зі слідчими відділення поліції №8 Дніпровського районного управління поліції та слідчого управління ГУНП області під процесуальним керівництвом Слобожанської окружної прокуратури.
Встановлено, що мешканці міста Верхівцеве шукали відкриті групові чати в одному з популярних месенджерів та створювали фейкові акаунти учасників. Зі скопійованих профілів шахраї писали іншим учасникам чатів із проханням позичити гроші. При цьому вказували банківські рахунки, які були оформлені на підставних осіб.
У квітні за місцями проживання фігурантів і в їхніх автомобілях правоохоронці за участю спецпризначенців поліції Дніпропетровщини провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки.
За результатами розслідування правоохоронці довели понад 20 епізодів злочинної діяльності трьох членів угруповання.
Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, що розслідувалося за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, та скерували обвинувальний акт до суду. Обвинуваченим може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *