СБУ викрило чиновників міськради Дніпра

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру директорці комунального підприємства, двом посадовим особам департаменту Дніпровської міської ради та завідувачці кафедри університету.
Їм інкриміновано організацію незаконного переправлення через кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та службове підроблення (ч. 1 ст. 27, ч. 2 ст. 332, ч. 4 ст. 366 КК України).
За даними слідства, директорка та заступниця департаменту міськради організували незаконний виїзд за кордон під час відпустки своїй підлеглій – директорці комунального підприємства.
Директорка КП, будучи депутатом райради, не мала законних підстав для перетину державного кордону під час воєнного стану.
Посадовиці міськради підготували та підписали фіктивний наказ про відрядження депутата на конференцію до Польщі, а завідувачка кафедри університету надала підроблене запрошення-виклик, яке долучили до документів.
Даний пакет документів надав можливість їй безпідставно перетнути державний кордон.
У ході санкціонованих обшуків приміщення міськради та за місцями мешкання підозрюваних було вилучено документацію та грошові кошти.
Наразі прокурором погоджено та направлено до суду клопотання щодо обрання всім підозрюваним запобіжного заходу.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *