У Дніпрі скандал: тероборону підозрюють у рейдерстві

Працівники ДБР у взаємодії з поліцією повідомили про підозру екс-очільнику 128 батальйону тероборони Олександру Водолазькому (на фото). Його звинувачують у рейдерстві двох торгівельний павільйонів. Про це пише ДБР.

За даними ДБР, Олександр Водолазький незаконно відчужив на користь частини два великі торговельні павільйони у центрі міста на набережній міста Дніпро.
У березні 2022 року Водолазький видав накази про примусове відчуження майна на користь 128 батальйону теріторіальної оборони. Водночас у документі не було вказано для яких саме підрозділів це майно призначене. Потім ці павільйони були захоплені та розібрані. А земля, на якій вони знаходились, огороджена та розпочата підготовча робота з приватного будівництва.

За висновками експертиз встановлено, що власникам павільйонів – фізичним та юридичним особам – загалом завдано збитків на 21 млн грн.
Висновок судової військової експертизи підтверджує незаконність відповідного наказу та дій командира.

Наразі на вказані земельні ділянки накладено арешт. Водолазькому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Цікаво, що на той час Штабом ТРО Дніпра, якому підпорядковувався Водолазький, керував відомий бізнесмен та партнер мера Бориса Філатова Геннадій Корбан, якого влатку минулого року позбавили українського громадянства. Також відомо, що захоплені павільйони розбирали зовсім не військові, а молоді хлопці міцної статури в спортивній одежі.

На свої сторінці у Facebook, екс-очільник ТРО відкидає звинувачення і каже, землі було захоплені задля будівництва взводних окопних пунктів та пунктів блокування на Набережній Дніпра.

пост
Отже, скандал набирає обертів. Цікаво, яку в усьому цьому беззаконні дійсно відігравав роль пан Корбан та діючий мер Борис Філатов? Хотілось би почути їхні пояснення з приводу цієї брудної історії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *