Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гарбузові кекси

Загалом в Україні Хелловін ніколи масштабно не святкували. Зараз навіть у містах не дуже прикрашають заклади до цієї дати, щоб про нього хтось пам’ятав. Але загалом це непоганий привід, щоб якось розважитися. Все ж таки останні 2 роки видалися досить складними. І ддля цього не обовязково готувати цікаві костюми, а можна просто збагатити сімейну трапезу стравою з гарбуза. Пропонуємо приготувати з цього плоду гарбузові кекси: повітряні та страшно смачні.

Так уже повелося, що гарбуз у всіх асоціюється з Хелловіном. Саме з нього виготовляють моторошні ліхтарі, а дбайливі матусі додають цей інгредієнт практично у всі страви на столі. Гарбузовий чізкейк? Просто! Цукерки з гарбуза з шоколадом, горіхами та кокосовою стружкою? Теж легко! Але родзинкою програми багато років залишаються повітряні кекси зі шматочками гарбуза, які щедро прикрашають збитими вершками та яскравою присипкою.

Для приготування цієї випічки вам знадобиться невелика часточка гарбуза, родзинки, кориця та інші елементи будь-якого тіста. Насправді процес досить швидкий і нескладний. Тому ви можете залучити до нього і дітей. Це чудовий спосіб налагодити з ними контакт та навчити чогось нового.

Складові
Гарбуз 350 г, Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 150 г, Соняшникова олія 50 г, Цукор 150 г, Кориця 0,5 ч. л.

Приготування
1. Частку гарбуза очистіть від шкірки. Наріжте її на невеликі шматочки і викладіть на лист, вистелений пергаментом. Випікайте гарбуз у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин (до м’якості).

2. Далі розімніть гарбуз до стану пюре виделкою або блендером. Тепер приготуйте тісто. Збийте міксером яйце з сіллю до стану піни. Додайте туди цукор і продовжуйте збивати.

3. Додайте олію. Змішайте інгредієнти міксером. Додайте в тісто пюре з гарбуза, корицю, соду та розмочені родзинки. Перемішайте ложкою.

4. Поступово, в 3 прийоми, введіть в масу борошно пшеничне. Добре перемішайте все вінчиком. Розкладіть тісто по силіконових формах. Відправте кекси випікатися в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

Готові гарбузові кекси присипте цукровою пудрою, подавайте до чаю чи кави. Якщо ви плануєте готувати випічку на святковий стіл, можете прикрасити її щільним білковим кремом та різнокольоровою присипкою. Успіхів у приготуванні!

Олена

Recent Posts

Підтримка для підприємців: на Дніпропетровщині працює програма Bloom

В області працює програма Bloom, яка надає фінансову підтримку мікробізнесу та малому бізнесу у рамках…

22 хв. ago

У музеї Кам’янського підбили підсумки конкурсу “Об’єднаймося ж, брати мої!”

15 грудня у Музеї історії міста Кам'янське панувала особлива атмосфера — тут відзначали талановиту молодь,…

34 хв. ago

Кам’янські футболісти вдало виступили на Всеукраїнському турнірі « TAB. IR CUP 2025»

Вихованці Комунального закладу "Станція юних техніків" Кам'янської міської ради (директор Пузенко Ю.В.) представили місто на…

53 хв. ago

Рецепт дня: Повітряний американський банановий хліб

Банановий хліб - це традиційна американська випічка, для якої, як не дивно, використовують стиглі банани.…

1 годину ago

На Дніпропетровщині чоловік жорстоко побив свою дружину

Злочин стався 7 грудня на території Самарівського району.  В ході конфлікту між цивільним подружжям 27-річна…

2 години ago

З Дніпра запущено поїзди до Варшави та Берліна

З 14 грудня в Україні запрацював оновлений графік руху пасажирських поїздів, який суттєво розширив можливості…

2 години ago