Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гарбузові кекси

Загалом в Україні Хелловін ніколи масштабно не святкували. Зараз навіть у містах не дуже прикрашають заклади до цієї дати, щоб про нього хтось пам’ятав. Але загалом це непоганий привід, щоб якось розважитися. Все ж таки останні 2 роки видалися досить складними. І ддля цього не обовязково готувати цікаві костюми, а можна просто збагатити сімейну трапезу стравою з гарбуза. Пропонуємо приготувати з цього плоду гарбузові кекси: повітряні та страшно смачні.

Так уже повелося, що гарбуз у всіх асоціюється з Хелловіном. Саме з нього виготовляють моторошні ліхтарі, а дбайливі матусі додають цей інгредієнт практично у всі страви на столі. Гарбузовий чізкейк? Просто! Цукерки з гарбуза з шоколадом, горіхами та кокосовою стружкою? Теж легко! Але родзинкою програми багато років залишаються повітряні кекси зі шматочками гарбуза, які щедро прикрашають збитими вершками та яскравою присипкою.

Для приготування цієї випічки вам знадобиться невелика часточка гарбуза, родзинки, кориця та інші елементи будь-якого тіста. Насправді процес досить швидкий і нескладний. Тому ви можете залучити до нього і дітей. Це чудовий спосіб налагодити з ними контакт та навчити чогось нового.

Складові
Гарбуз 350 г, Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 150 г, Соняшникова олія 50 г, Цукор 150 г, Кориця 0,5 ч. л.

Приготування
1. Частку гарбуза очистіть від шкірки. Наріжте її на невеликі шматочки і викладіть на лист, вистелений пергаментом. Випікайте гарбуз у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин (до м’якості).

2. Далі розімніть гарбуз до стану пюре виделкою або блендером. Тепер приготуйте тісто. Збийте міксером яйце з сіллю до стану піни. Додайте туди цукор і продовжуйте збивати.

3. Додайте олію. Змішайте інгредієнти міксером. Додайте в тісто пюре з гарбуза, корицю, соду та розмочені родзинки. Перемішайте ложкою.

4. Поступово, в 3 прийоми, введіть в масу борошно пшеничне. Добре перемішайте все вінчиком. Розкладіть тісто по силіконових формах. Відправте кекси випікатися в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

Готові гарбузові кекси присипте цукровою пудрою, подавайте до чаю чи кави. Якщо ви плануєте готувати випічку на святковий стіл, можете прикрасити її щільним білковим кремом та різнокольоровою присипкою. Успіхів у приготуванні!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

6 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

6 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago