Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гарбузові кекси

Загалом в Україні Хелловін ніколи масштабно не святкували. Зараз навіть у містах не дуже прикрашають заклади до цієї дати, щоб про нього хтось пам’ятав. Але загалом це непоганий привід, щоб якось розважитися. Все ж таки останні 2 роки видалися досить складними. І ддля цього не обовязково готувати цікаві костюми, а можна просто збагатити сімейну трапезу стравою з гарбуза. Пропонуємо приготувати з цього плоду гарбузові кекси: повітряні та страшно смачні.

Так уже повелося, що гарбуз у всіх асоціюється з Хелловіном. Саме з нього виготовляють моторошні ліхтарі, а дбайливі матусі додають цей інгредієнт практично у всі страви на столі. Гарбузовий чізкейк? Просто! Цукерки з гарбуза з шоколадом, горіхами та кокосовою стружкою? Теж легко! Але родзинкою програми багато років залишаються повітряні кекси зі шматочками гарбуза, які щедро прикрашають збитими вершками та яскравою присипкою.

Для приготування цієї випічки вам знадобиться невелика часточка гарбуза, родзинки, кориця та інші елементи будь-якого тіста. Насправді процес досить швидкий і нескладний. Тому ви можете залучити до нього і дітей. Це чудовий спосіб налагодити з ними контакт та навчити чогось нового.

Складові
Гарбуз 350 г, Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 150 г, Соняшникова олія 50 г, Цукор 150 г, Кориця 0,5 ч. л.

Приготування
1. Частку гарбуза очистіть від шкірки. Наріжте її на невеликі шматочки і викладіть на лист, вистелений пергаментом. Випікайте гарбуз у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин (до м’якості).

2. Далі розімніть гарбуз до стану пюре виделкою або блендером. Тепер приготуйте тісто. Збийте міксером яйце з сіллю до стану піни. Додайте туди цукор і продовжуйте збивати.

3. Додайте олію. Змішайте інгредієнти міксером. Додайте в тісто пюре з гарбуза, корицю, соду та розмочені родзинки. Перемішайте ложкою.

4. Поступово, в 3 прийоми, введіть в масу борошно пшеничне. Добре перемішайте все вінчиком. Розкладіть тісто по силіконових формах. Відправте кекси випікатися в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

Готові гарбузові кекси присипте цукровою пудрою, подавайте до чаю чи кави. Якщо ви плануєте готувати випічку на святковий стіл, можете прикрасити її щільним білковим кремом та різнокольоровою присипкою. Успіхів у приготуванні!

Олена

Recent Posts

Кам’янське відвідав Митрополит Симеон — Керуючий Дніпровською єпархією ПЦУ (відео)

До Кам’янського з архіпастирським візитом завітав Керуючий Дніпровською єпархією Православної Церкви України — Митрополит Симеон.…

2 години ago

Дівчину, яку розшукувала поліція Дніпра, знайшли мертвою

5 липня 14-річна Марина Кацюба пішла з місця мешкання у Слобожанському районі міста  і додому…

9 години ago

Головні події Кам‘янського за тиждень

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.

10 години ago

Кам’янський кінотеатр “Мир” дбає про безбар’єрність

У Кіноконцертному залі «МИР» переконані: кожна людина має право на доступ до культури, незалежно від…

10 години ago

Молодь Кам’янського познайомилась із роботою Верховної Ради

27 червня представники Молодіжної ради Кам'янського взяли участь в Моделі Верховної Ради України 2025 –…

11 години ago

У Кам’янському відбувся відкритий чемпіонат з пляжного тхеквондо

5 липня Лівобережний парк у Кам’янському перетворився на справжню арену майстерності та сили духу: тут…

11 години ago