Усі продукти, необхідні для приготування цього салату, досить прості і завжди є в кожному холодильнику. Напевно, це є головним плюсом салату «Листопад». Для приготування вам знадобиться відносно велика кількість інгредієнтів: починаючи з курячої грудки та закінчуючи цукром для маринаду. Проте саме такий набір забезпечує ефектний зовнішній вигляд страви та її неповторний смак. Приступаємо до приготування!
Складові
Куряча грудка 1 шт., Шампиньйони 400 г, Огірки солоні 3 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Майонез 4 ст. л., Консервована кукурудза 100 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 1 ст. л., Вода 80 мл, Сіль 1 ч. л. ,Петрушка 10 г, Оцет 3 ст. л.
Приготування
1. Курячу грудку промийте, відваріть у підсоленій воді до готовності. До речі, для приготування салату можете використовувати не тільки філе, а й курячі стегна та інші частини курки. Далі остудіть м’ясо.
2. Промийте та відваріть до готовності моркву. Остудіть і почистіть її від шкірки. Натріть моркву на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями, замаринуйте в маринаді з води, цукру, солі та оцту.
3. Шампіньйони наріжте тонкими слайсами. Обсмажте їх до золотистого кольору на розігрітій в сковороді олії. Відкладіть убік, щоб вони повністю охолонули.
4. Тепер приготуйте яєчні млинці. Збийте до однорідності яйця, додайте до них щіпку солі та трохи перцю. Випікайте тонкі млинці на сковороді. З цієї маси вийде 2 шт.
5. Готові млинці загорніть у рулети, а потім поріжте ножем поперек так, щоб в результаті отримати тоненькі смужки. Підготувавши всі інгредієнти, починайте збирати салат, кожен шар якого покривайте ажурною сіткою з майонезу.
Спочатку викладіть на пласку тарілку шар м’яса, розібраного на волокна. Посоліть і поперчіть. Далі йде шар смажених грибів. Потім черга натертої на тертці відвареної моркви.
6. На моркву викладіть шар дрібно порізаних солоних огірків, а на них – відціджена від маринаду цибуля. І, нарешті, яєчні смужки. Для прикраси зверху викладіть кукурудзу та листя петрушки.
Салат готовий! Чекати, доки він просочиться чи настоїться, не треба. Відразу подавайте до столу. Його можна нарізати як торт, трикутниками і подавати спеціальною лопаткою кожній людині за столом. Виглядає приголомшливо, а на смак — казка!
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:
Кам’янський театр знову здивував глядачів сміливим творчим рішенням, представивши прем’єрну виставу за культовим романом італійського…
19 грудня у Кам’янському на базі ДЮСШ №4 (директор — Олександр Кірпа) відбувся Відкритий чемпіонат міста зі стрибків…
У суботу, 20 грудня, у трамваї №15 раптово померла людина. Даний факт підтвердили журналістам ІА…
Поліція Дніпра розшукує 14-річного Герасимова Давида. 20 грудня хлопець пішов з комунального закладу в Індустріальному…
У парку Ювілейному, що у Довгинцівському районі Кривого Рогу невідомі злодюжки розікрали ялинку, передає "Відомо"…