Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат «Листопад»

З настанням прохолодних осінніх днів розпочинається сезон ситних багатошарових салатів н авечерю. Кожна господиня поспішає почастувати родину осінніми закусками. І не обов”язково починати естафету з «Крабового» чи «Мімози». Якщо на їхнє приготування не вистачатиме інгредієнтів, салат «Листопад» завжди виручить.

Усі продукти, необхідні для приготування цього салату, досить прості і завжди є в кожному холодильнику. Напевно, це є головним плюсом салату «Листопад». Для приготування вам знадобиться відносно велика кількість інгредієнтів: починаючи з курячої грудки та закінчуючи цукром для маринаду. Проте саме такий набір забезпечує ефектний зовнішній вигляд страви та її неповторний смак. Приступаємо до приготування!

Складові
Куряча грудка 1 шт., Шампиньйони 400 г, Огірки солоні 3 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Майонез 4 ст. л., Консервована кукурудза 100 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 1 ст. л., Вода 80 мл, Сіль 1 ч. л. ,Петрушка 10 г, Оцет 3 ст. л.

Приготування
1. Курячу грудку промийте, відваріть у підсоленій воді до готовності. До речі, для приготування салату можете використовувати не тільки філе, а й курячі стегна та інші частини курки. Далі остудіть м’ясо.

2. Промийте та відваріть до готовності моркву. Остудіть і почистіть її від шкірки. Натріть моркву на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями, замаринуйте в маринаді з води, цукру, солі та оцту.

3. Шампіньйони наріжте тонкими слайсами. Обсмажте їх до золотистого кольору на розігрітій в сковороді олії. Відкладіть убік, щоб вони повністю охолонули.

4. Тепер приготуйте яєчні млинці. Збийте до однорідності яйця, додайте до них щіпку солі та трохи перцю. Випікайте тонкі млинці на сковороді. З цієї маси вийде 2 шт.
5. Готові млинці загорніть у рулети, а потім поріжте ножем поперек так, щоб в результаті отримати тоненькі смужки. Підготувавши всі інгредієнти, починайте збирати салат, кожен шар якого покривайте ажурною сіткою з майонезу.
Спочатку викладіть на пласку тарілку шар м’яса, розібраного на волокна. Посоліть і поперчіть. Далі йде шар смажених грибів. Потім черга натертої на тертці відвареної моркви.

6. На моркву викладіть шар дрібно порізаних солоних огірків, а на них – відціджена від маринаду цибуля. І, нарешті, яєчні смужки. Для прикраси зверху викладіть кукурудзу та листя петрушки.

Салат готовий! Чекати, доки він просочиться чи настоїться, не треба. Відразу подавайте до столу. Його можна нарізати як торт, трикутниками і подавати спеціальною лопаткою кожній людині за столом. Виглядає приголомшливо, а на смак — казка!

Олена

Recent Posts

30 липня у Кам’янському оголошено День жалоби

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Внаслідок ворожої атаки загинули троє наших мешканців. Серед…

3 години ago

Через нічну атаку на Кам’янське постраждали 22 людини

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "22 людей постраждали через нічну атаку на Кам’янське.…

4 години ago

Перелік укриттів у Кам’янському (список, що треба знати)

Повітряні ворожі удари по території нашого міста 26 та 29 липня в черговий раз нагадують…

5 години ago

У Дніпрі п’яна жінка ледь не втопилася у річці

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

5 години ago

Анджеліна Джолі після гучного розлучення закрутила роман з колишнім коханцем

Зірок Голлівуду Анджеліну Джолі та Джонні Деппа знову повʼязують не лише спільні кінопроєкти, а й, імовірно, романтичні стосунки. Принаймні…

6 години ago

У Кам’янському ліквідовують наслідки обстрілу: місто отримує допомогу та готується до відновлення

Мер Кам'янського Андрій Білоусов разом з начальником Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергієм Лисаком провели огляд…

7 години ago