Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат «Листопад»

З настанням прохолодних осінніх днів розпочинається сезон ситних багатошарових салатів н авечерю. Кожна господиня поспішає почастувати родину осінніми закусками. І не обов”язково починати естафету з «Крабового» чи «Мімози». Якщо на їхнє приготування не вистачатиме інгредієнтів, салат «Листопад» завжди виручить.

Усі продукти, необхідні для приготування цього салату, досить прості і завжди є в кожному холодильнику. Напевно, це є головним плюсом салату «Листопад». Для приготування вам знадобиться відносно велика кількість інгредієнтів: починаючи з курячої грудки та закінчуючи цукром для маринаду. Проте саме такий набір забезпечує ефектний зовнішній вигляд страви та її неповторний смак. Приступаємо до приготування!

Складові
Куряча грудка 1 шт., Шампиньйони 400 г, Огірки солоні 3 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Майонез 4 ст. л., Консервована кукурудза 100 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 1 ст. л., Вода 80 мл, Сіль 1 ч. л. ,Петрушка 10 г, Оцет 3 ст. л.

Приготування
1. Курячу грудку промийте, відваріть у підсоленій воді до готовності. До речі, для приготування салату можете використовувати не тільки філе, а й курячі стегна та інші частини курки. Далі остудіть м’ясо.

2. Промийте та відваріть до готовності моркву. Остудіть і почистіть її від шкірки. Натріть моркву на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями, замаринуйте в маринаді з води, цукру, солі та оцту.

3. Шампіньйони наріжте тонкими слайсами. Обсмажте їх до золотистого кольору на розігрітій в сковороді олії. Відкладіть убік, щоб вони повністю охолонули.

4. Тепер приготуйте яєчні млинці. Збийте до однорідності яйця, додайте до них щіпку солі та трохи перцю. Випікайте тонкі млинці на сковороді. З цієї маси вийде 2 шт.
5. Готові млинці загорніть у рулети, а потім поріжте ножем поперек так, щоб в результаті отримати тоненькі смужки. Підготувавши всі інгредієнти, починайте збирати салат, кожен шар якого покривайте ажурною сіткою з майонезу.
Спочатку викладіть на пласку тарілку шар м’яса, розібраного на волокна. Посоліть і поперчіть. Далі йде шар смажених грибів. Потім черга натертої на тертці відвареної моркви.

6. На моркву викладіть шар дрібно порізаних солоних огірків, а на них – відціджена від маринаду цибуля. І, нарешті, яєчні смужки. Для прикраси зверху викладіть кукурудзу та листя петрушки.

Салат готовий! Чекати, доки він просочиться чи настоїться, не треба. Відразу подавайте до столу. Його можна нарізати як торт, трикутниками і подавати спеціальною лопаткою кожній людині за столом. Виглядає приголомшливо, а на смак — казка!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині літня жінка зламала стегно на даху п’ятиповерхового будинку

7 вересня у Павлограді на даху п’ятиповерхівки травмувалась 74-річна жінка. На місце приїхали медики. У…

1 годину ago

З Днем танкових військ, кам’янчани!

Військових привітав мер Андрій Білоусов. "Сьогодні в Україні відзначається День танкових військ — свято тих,…

2 години ago

Волонтерка з Дніпропетровщини наживалася на продажу авто для військових

У Києві 47-річна уродженка Дніпропетровської області, представниця благодійного фонду, налагодила схему збуту машин, які завезли…

2 години ago

Мешканця Дніпропетровщини затримали при спробі втекти до Румунії

Біля кордону з Румунією спіймали чотирьох правопорушників. Під час переслідування чоловіки не реагували на вимоги…

3 години ago

На Дніпропетровщині чоловік обікрав перехожого у парку

У Павлограді поліцейські повідомили про підозру чоловіку за крадіжку мобільного телефону. Павлоградські поліцейські викрили 42-річного…

4 години ago

У Кам’янському відбулися Чемпіонат та Кубок міста зі спортивної акробатики

12 вересня на базі ДЮСШ №4 відбулися видовищні Чемпіонат та Кубок міста зі спортивної акробатики.…

4 години ago