Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат «Листопад»

З настанням прохолодних осінніх днів розпочинається сезон ситних багатошарових салатів н авечерю. Кожна господиня поспішає почастувати родину осінніми закусками. І не обов”язково починати естафету з «Крабового» чи «Мімози». Якщо на їхнє приготування не вистачатиме інгредієнтів, салат «Листопад» завжди виручить.

Усі продукти, необхідні для приготування цього салату, досить прості і завжди є в кожному холодильнику. Напевно, це є головним плюсом салату «Листопад». Для приготування вам знадобиться відносно велика кількість інгредієнтів: починаючи з курячої грудки та закінчуючи цукром для маринаду. Проте саме такий набір забезпечує ефектний зовнішній вигляд страви та її неповторний смак. Приступаємо до приготування!

Складові
Куряча грудка 1 шт., Шампиньйони 400 г, Огірки солоні 3 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Яйце 2 шт., Майонез 4 ст. л., Консервована кукурудза 100 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 1 ст. л., Вода 80 мл, Сіль 1 ч. л. ,Петрушка 10 г, Оцет 3 ст. л.

Приготування
1. Курячу грудку промийте, відваріть у підсоленій воді до готовності. До речі, для приготування салату можете використовувати не тільки філе, а й курячі стегна та інші частини курки. Далі остудіть м’ясо.

2. Промийте та відваріть до готовності моркву. Остудіть і почистіть її від шкірки. Натріть моркву на великій тертці. Цибулю наріжте півкільцями, замаринуйте в маринаді з води, цукру, солі та оцту.

3. Шампіньйони наріжте тонкими слайсами. Обсмажте їх до золотистого кольору на розігрітій в сковороді олії. Відкладіть убік, щоб вони повністю охолонули.

4. Тепер приготуйте яєчні млинці. Збийте до однорідності яйця, додайте до них щіпку солі та трохи перцю. Випікайте тонкі млинці на сковороді. З цієї маси вийде 2 шт.
5. Готові млинці загорніть у рулети, а потім поріжте ножем поперек так, щоб в результаті отримати тоненькі смужки. Підготувавши всі інгредієнти, починайте збирати салат, кожен шар якого покривайте ажурною сіткою з майонезу.
Спочатку викладіть на пласку тарілку шар м’яса, розібраного на волокна. Посоліть і поперчіть. Далі йде шар смажених грибів. Потім черга натертої на тертці відвареної моркви.

6. На моркву викладіть шар дрібно порізаних солоних огірків, а на них – відціджена від маринаду цибуля. І, нарешті, яєчні смужки. Для прикраси зверху викладіть кукурудзу та листя петрушки.

Салат готовий! Чекати, доки він просочиться чи настоїться, не треба. Відразу подавайте до столу. Його можна нарізати як торт, трикутниками і подавати спеціальною лопаткою кожній людині за столом. Виглядає приголомшливо, а на смак — казка!

Олена

Recent Posts

КП “Транспорт” запрошує кам’янчан на роботу

КР КМР " Транспорт" на постійну роботу потрібні: 1. Електромонтер тягових підстанцій 4 та 5…

18 хв. ago

До Кам’янського повернули тіло загиблого захисника

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "17 жовтня 2024 року в бою поблизу населеного пункту…

42 хв. ago

У Кам’янському вітали журналістів із професійним святом

На урочистостях побував міський голова Андрій Білоусов. "6 червня, у День журналіста України, з професійним…

49 хв. ago

Спіймали ще одного агента рф, який коригував ворожі удари по Дніпропетровщині

Служба безпеки України затримала ще одного коригувальника повітряних атак рф по Полтавщині та Дніпропетровщині. За матеріалами…

1 годину ago

Вийшов трейлер горору “Чорний телефон 2” (відео)

Культова горор-кінокомпанія Blumhouse показала перший трейлер підліткового фільму жахів "Чорний телефон 2" (Black Phone 2), що…

2 години ago

Ви теж гадали, до чого ці зубчики? Навіщо між ручками ножиць є металева частина

Звичайні кухонні ножиці здаються простим інструментом: взяв - і ріжеш. Але можна помітити незвичну деталь…

2 години ago