Поєднавши пісочне тісто, смачну макову начинку і сирний шар, що тане в роті, в одному десерті, ви точно не пошкодуєте. Адже так у вас вийде запашний пиріг «Снігові вершини», зовнішній вигляд якого миттєво викличе апетит.
Любителі макової випічки обов’язково оцінять цей десерт. Він стане їхнім фаворитом. Адже в цьому пісочному пирозі просто до непристойності велика кількість макової начинки, що відрізняється розкішним смаком.
1 ст. л. пшеничного борошна варто додати до маку (під кінець його приготування). Цей інгредієнт вбере у себе зайву вологу. Борошно зробить макову начинку клейкою, завдяки чому вона не розвалюватиметься і розсипатиметься.
Складові
Пшеничне борошно 260 г, Вершкове масло 150 г, Ванілін 1 дріб., Сіль 1 дріб., Цукор 320 г, Сир кисломолочний 360 г, Яйце 2 шт., Кукурудзяний крохмаль 30 г, Молоко 200 мл, Мак 200 г, Лимонний сік 1 ст. л., Лимонна цедра 10 г.
Приготування
1. Готуємо тісто. У велику миску всипаємо 250 г пшеничного борошна, сіль та ванілін. Додаємо 120 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
2. Додаємо до одержаної суміші охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Перетираємо все руками до утворення крихти. Прибираємо її в холодильник.
3. Готуємо макову начинку. У каструлю всипаємо сухий мак та 100 г цукру. Вливаємо молоко. Відправляємо каструлю на плиту. Варимо її вміст протягом 15 хвилин на середньому вогні, постійно все помішуючи.
4. Коли молоко повністю випарується, всипаємо до макової маси 10 г пшеничного борошна. Перемішуємо до однорідності. Даємо маку повністю охолонути.
5. Готуємо сирну начинку. З’єднуємо в глибокій ємності сир будь-якої жирності зі 100 г цукру та лимонною цедрою, натертою на дрібній тертці. Вбиваємо яйця. Вливаємо цитрусовий сік. Пробиваємо все до однорідної консистенції.
6. В отриману масу всипаємо кукурудзяний крохмаль. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання маси без крупинок.
7. Дно форми для випікання застилаємо пергаментом. Викладаємо на нього більшу частину пшеничної крихти. Ущільнюємо дно і формуємо бортики висотою 1,5 см. Викладаємо пагорбами макову начинку, робимо це нерівномірно.
8. Зверху поміщаємо начинку із сиру, розподіляючи її по всій поверхні. Присипаємо пшеничною крихтою, що залишилася. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готово!
Рекомендуємо під час формування самого десерту викладати макову начинку нерівномірно. Так у вас вдасться створити своєрідні пагорби, які і нагадуватимуть вершини, що вкриті снігом.