Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Морквяний торт без випічки

Навіть будучи на дієті, не варто повністю обмежувати себе в солодкому. Відмовлятися від десертів не доведеться, особливо, якщо ви знаєте, як приготувати яскравий морквяний торт без випічки. Жодних яєць і вершкового масла використовувати не потрібно.

Навіть цукор під час приготування цього апетитного десерту не використовується. Ми радимо взяти замість нього стевію або мед. Ці натуральні підсолоджувачі можуть замінити цукор і зроблять це так, що ви навіть не помітите різниці.

Кількість багатьох інгредієнтів у рецепті вказано у склянках. Готуючи цей морквяний десерт, ми використовували склянку об’ємом 200 мл. Що ж до моркви, то в тертому вигляді її повинно бути приблизно 2,5 склянки.

Складові
Морква 5 шт., Кориця 0,5 шт., Молотий імбир 2 дрібки, Мускатний горіх 1 дрібка, Кокосова стружка 1 скл.,  Фініки 1 скл., Волоські горіхи 1 скл.,  Йогурт 300 мл, Стевія/мед за смаком, Рисове борошно 3 ч. л.

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.

2. Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо все до однорідної маси.

3. Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.

4. Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з’єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Формуємо торт. Викладаємо на блюдо перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змащуємо його кремом.
Потім формуємо такий самий корж із моркви (тільки робимо це на робочій поверхні, застеленій харчовою плівкою). Акуратно переносимо корж і викладаємо його на крем.

6. Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем. Відправляємо його на півгодини до холодильника.

Також радимо прикрасити верх торта грецькими горішками по колу. Тоді готовий десерт матиме зовсім розкішний вигляд.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині легковик врізався у приміщення АЗС (відео)

У п'ятницю, 18 квітня, на Криворізькій трасі сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода.  Про це повідомляє "Відомо" з посиланням…

39 хв. ago

Як працюватиме громадський транспорт Кам’янського у Великдень та поминальні дні

Наближається одне з найголовніших християнських свят – Воскресіння Христове. Як зазначили раніше в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, у…

51 хв. ago

Зрадниця Ані Лорак нібито оновила свій український паспорт

У мережі з'явилася інформації про нібито таємне оновлення українського паспорта співачкою Ані Лорак, яка після…

2 години ago

Увага! У Кам’янському буде гучно

Про проведення робіт повідомили на підприємстві Каметсталь. "Шановні мешканці Кам'янського! 21 квітня з 12:00 до…

2 години ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 11.04.2025 по 18.04.2025 було…

3 години ago

Рецепт дня: Сирна паска “Пушинка”

Запечена сирна паска в духовці пахне ваніллю і тане в роті при кожному укусі. З…

3 години ago