Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Морквяний торт без випічки

Навіть будучи на дієті, не варто повністю обмежувати себе в солодкому. Відмовлятися від десертів не доведеться, особливо, якщо ви знаєте, як приготувати яскравий морквяний торт без випічки. Жодних яєць і вершкового масла використовувати не потрібно.

Навіть цукор під час приготування цього апетитного десерту не використовується. Ми радимо взяти замість нього стевію або мед. Ці натуральні підсолоджувачі можуть замінити цукор і зроблять це так, що ви навіть не помітите різниці.

Кількість багатьох інгредієнтів у рецепті вказано у склянках. Готуючи цей морквяний десерт, ми використовували склянку об’ємом 200 мл. Що ж до моркви, то в тертому вигляді її повинно бути приблизно 2,5 склянки.

Складові
Морква 5 шт., Кориця 0,5 шт., Молотий імбир 2 дрібки, Мускатний горіх 1 дрібка, Кокосова стружка 1 скл.,  Фініки 1 скл., Волоські горіхи 1 скл.,  Йогурт 300 мл, Стевія/мед за смаком, Рисове борошно 3 ч. л.

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.

2. Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо все до однорідної маси.

3. Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.

4. Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з’єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Формуємо торт. Викладаємо на блюдо перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змащуємо його кремом.
Потім формуємо такий самий корж із моркви (тільки робимо це на робочій поверхні, застеленій харчовою плівкою). Акуратно переносимо корж і викладаємо його на крем.

6. Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем. Відправляємо його на півгодини до холодильника.

Також радимо прикрасити верх торта грецькими горішками по колу. Тоді готовий десерт матиме зовсім розкішний вигляд.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському військових вітали із Днем ЗСУ (відео)

На урочистостях побував міський голова Андрій білоусов. "Завтра наша країна відзначатиме одне з найважливіших державних…

1 годину ago

Меру Кам’янського Білоусову вручили почесну відзнаку голови облради (відео)

Про це міський голова Кам’янського повідомив у соцмережах. Напередодні Дня місцевого самоврядування в обласній раді…

2 години ago

Мешканців Кам’янського запрошують на публічну презентацію Стратегії міської стійкості для громади

Проєкт реалізується за підтримки Міжнародний фонд «Відродження» в межах проєкту «Імпульс: розширення можливостей громадянського суспільства…

2 години ago

Кам’янські спортсмени успішно виступили на Чемпіонаті України зі спортивної акробатики у Львові

З 1 по 4 грудня у Львові відбувся Чемпіонат України серед юніорів зі спортивної акробатики,…

2 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозавод №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське запрошує на постійну роботу. Водій                                                                                               14500-20000 грн. Оператор тістоподільної…

3 години ago

Кам’янчани стали призерами всеукраїнських змагань зі стрибків на акробатичній доріжці

1–4 грудня у місті Миколаїв відбувся Чемпіонат України зі стрибків на акробатичній доріжці та Всеукраїнські…

3 години ago