Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Морквяний торт без випічки

Навіть будучи на дієті, не варто повністю обмежувати себе в солодкому. Відмовлятися від десертів не доведеться, особливо, якщо ви знаєте, як приготувати яскравий морквяний торт без випічки. Жодних яєць і вершкового масла використовувати не потрібно.

Навіть цукор під час приготування цього апетитного десерту не використовується. Ми радимо взяти замість нього стевію або мед. Ці натуральні підсолоджувачі можуть замінити цукор і зроблять це так, що ви навіть не помітите різниці.

Кількість багатьох інгредієнтів у рецепті вказано у склянках. Готуючи цей морквяний десерт, ми використовували склянку об’ємом 200 мл. Що ж до моркви, то в тертому вигляді її повинно бути приблизно 2,5 склянки.

Складові
Морква 5 шт., Кориця 0,5 шт., Молотий імбир 2 дрібки, Мускатний горіх 1 дрібка, Кокосова стружка 1 скл.,  Фініки 1 скл., Волоські горіхи 1 скл.,  Йогурт 300 мл, Стевія/мед за смаком, Рисове борошно 3 ч. л.

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.

2. Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо все до однорідної маси.

3. Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.

4. Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з’єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Формуємо торт. Викладаємо на блюдо перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змащуємо його кремом.
Потім формуємо такий самий корж із моркви (тільки робимо це на робочій поверхні, застеленій харчовою плівкою). Акуратно переносимо корж і викладаємо його на крем.

6. Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем. Відправляємо його на півгодини до холодильника.

Також радимо прикрасити верх торта грецькими горішками по колу. Тоді готовий десерт матиме зовсім розкішний вигляд.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі на пішохідному переході збили дитину

У середу, 15 жовтня, у Дніпрі на перехнесті вулиць Передової та Вітчизняної автомобіль збив дитину…

18 хв. ago

У Дніпрі агресивні підлітки п’ють алкоголь та зачіпають перехожих у популярному парку

Підліткові "розваги" у парку Писаржевського та на прилеглій території продовжуються. З початком навчального року проблема…

48 хв. ago

Кам’янчанина привітали з перемогою на чемпіонаті Європи зі стрільби серед параолімпійців (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із Президентом федерації стрільби області та генеральним…

10 години ago

Роботодавців Кам’янського запрошують до участі в семінарі

Правоохоронці встановили, що 40-річний житель Вільногірська, перебуваючи в гостях у знайомого, викрав його майно, а…

14 години ago

Школярів Камʼянського запрошують до участі у квізі до Дня української мови

До Дня української писемності та мови ГО «Молода Бджола» разом з Молодіжною радою запрошують учнів…

14 години ago

Автівка від Кам’янського на фронт

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Від себе особисто, а також від громадської…

15 години ago