Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряк, фарширований овочами

Коли буряк вже зібраний з грядки, можна приступати до приготування розкішної закуски. Вона виграє у майонезного салату, до складу якого входить цей коренеплід та часник. Чим же гарний буряк, фарширований овочами?

По-перше, така закуска виходить не надто калорійною. По-друге, за рахунок свого складу ця страва ідеально підходить як перекус для веганів та вегетаріанців. Також нею можна ласувати в пост. По-третє, закуска з буряків дуже бюджетна, але при цьому виходить смачною та поживною.

У рецепті зазначено, що для приготування цієї страви вам знадобиться 3 коренеплоди. Тільки вони не мають бути маленькими. Ідеальна вага одного буряка для такої закуски становить від 280 до 300 г.

Складові
Буряк 3 шт., Морква 300 г, Цибуля 300 г, Зелена цибуля 0,25 пуч., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 2 ст. л.

Приготування
1. Добре промиваємо буряк під проточною водою, видаляючи забруднення. Поміщаємо його в каструлю. Заливаємо овоч холодною водою. Відправляємо на плиту. Варимо коренеплід до готовності (приблизно 1,5 години з моменту закипання).

2. Буряк, що остигнув, очищаємо від шкірки. Використовуючи чайну ложку, витягаємо з кожного коренеплоду серцевину. Залишаємо стінки, товщина яких приблизно 6 мм. Нарізаємо серцевину буряків невеликим кубиком.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією моркву і цибулю до м’якості. Додаємо до них буряки. Добре перемішуємо.

4. Всипаємо до овочів сіль та чорний мелений перець. Знову перемішуємо всі інгредієнти. Тушкуємо овочі, встановивши помірний вогонь, протягом 5 хвилин. Періодично їх помішуємо. Забираємо з плити.

5. Ретельно промиваємо зелену цибулю. Нарізаємо її невеликими кільцями. Додаємо зелену цибулю до овочів. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім одержаною овочевою сумішшю наповнюємо буряк. Готово!

Фарширований буряк виграшно виглядає на свіжому листі салату. Тому подавати його рекомендуємо саме так. Обов’язково спробуйте приготувати таку закуску, поки є домашні свіжі овочі. Насолоджуйтеся смаком цієї страви та отримайте від неї максимум користі!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському судитимуть чоловіка, який застрелив свою дружину

Досудове розслідування, розпочате за фактом умисного вбивства - завершено.Обвинувальний акт щодо 36-річного фігуранта скеровано до…

43 хв. ago

22 мешканки Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Владислав Гайваненко. "Материнська любов…

1 годину ago

Під Кам’янським чоловік порізав знайомого: що вирішив суд

За замах на вбивство знайомого 24-річний чоловік проведе 7 років за ґратами. У ході слідства…

1 годину ago

Поліцейські Кам’янського нагадують громадянам про використання світловідбивних елементів

У темний час доби, під час туману чи опадів або у разі вимкнення освітлення видимість…

2 години ago

Автор хіта “Танцюй зі мною повільно” впав у кому: дружина зірки показала його та розкрила діагноз

Український співак ADAM (справжнє ім’я — Михайло Клименко), відомий хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау», опинився у критичному стані та вже тривалий…

3 години ago

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

3 години ago