Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряк, фарширований овочами

Коли буряк вже зібраний з грядки, можна приступати до приготування розкішної закуски. Вона виграє у майонезного салату, до складу якого входить цей коренеплід та часник. Чим же гарний буряк, фарширований овочами?

По-перше, така закуска виходить не надто калорійною. По-друге, за рахунок свого складу ця страва ідеально підходить як перекус для веганів та вегетаріанців. Також нею можна ласувати в пост. По-третє, закуска з буряків дуже бюджетна, але при цьому виходить смачною та поживною.

У рецепті зазначено, що для приготування цієї страви вам знадобиться 3 коренеплоди. Тільки вони не мають бути маленькими. Ідеальна вага одного буряка для такої закуски становить від 280 до 300 г.

Складові
Буряк 3 шт., Морква 300 г, Цибуля 300 г, Зелена цибуля 0,25 пуч., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 2 ст. л.

Приготування
1. Добре промиваємо буряк під проточною водою, видаляючи забруднення. Поміщаємо його в каструлю. Заливаємо овоч холодною водою. Відправляємо на плиту. Варимо коренеплід до готовності (приблизно 1,5 години з моменту закипання).

2. Буряк, що остигнув, очищаємо від шкірки. Використовуючи чайну ложку, витягаємо з кожного коренеплоду серцевину. Залишаємо стінки, товщина яких приблизно 6 мм. Нарізаємо серцевину буряків невеликим кубиком.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією моркву і цибулю до м’якості. Додаємо до них буряки. Добре перемішуємо.

4. Всипаємо до овочів сіль та чорний мелений перець. Знову перемішуємо всі інгредієнти. Тушкуємо овочі, встановивши помірний вогонь, протягом 5 хвилин. Періодично їх помішуємо. Забираємо з плити.

5. Ретельно промиваємо зелену цибулю. Нарізаємо її невеликими кільцями. Додаємо зелену цибулю до овочів. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім одержаною овочевою сумішшю наповнюємо буряк. Готово!

Фарширований буряк виграшно виглядає на свіжому листі салату. Тому подавати його рекомендуємо саме так. Обов’язково спробуйте приготувати таку закуску, поки є домашні свіжі овочі. Насолоджуйтеся смаком цієї страви та отримайте від неї максимум користі!

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

44 хв. ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

1 годину ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

2 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

2 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

3 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

3 години ago