Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряк, фарширований овочами

Коли буряк вже зібраний з грядки, можна приступати до приготування розкішної закуски. Вона виграє у майонезного салату, до складу якого входить цей коренеплід та часник. Чим же гарний буряк, фарширований овочами?

По-перше, така закуска виходить не надто калорійною. По-друге, за рахунок свого складу ця страва ідеально підходить як перекус для веганів та вегетаріанців. Також нею можна ласувати в пост. По-третє, закуска з буряків дуже бюджетна, але при цьому виходить смачною та поживною.

У рецепті зазначено, що для приготування цієї страви вам знадобиться 3 коренеплоди. Тільки вони не мають бути маленькими. Ідеальна вага одного буряка для такої закуски становить від 280 до 300 г.

Складові
Буряк 3 шт., Морква 300 г, Цибуля 300 г, Зелена цибуля 0,25 пуч., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 2 ст. л.

Приготування
1. Добре промиваємо буряк під проточною водою, видаляючи забруднення. Поміщаємо його в каструлю. Заливаємо овоч холодною водою. Відправляємо на плиту. Варимо коренеплід до готовності (приблизно 1,5 години з моменту закипання).

2. Буряк, що остигнув, очищаємо від шкірки. Використовуючи чайну ложку, витягаємо з кожного коренеплоду серцевину. Залишаємо стінки, товщина яких приблизно 6 мм. Нарізаємо серцевину буряків невеликим кубиком.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією моркву і цибулю до м’якості. Додаємо до них буряки. Добре перемішуємо.

4. Всипаємо до овочів сіль та чорний мелений перець. Знову перемішуємо всі інгредієнти. Тушкуємо овочі, встановивши помірний вогонь, протягом 5 хвилин. Періодично їх помішуємо. Забираємо з плити.

5. Ретельно промиваємо зелену цибулю. Нарізаємо її невеликими кільцями. Додаємо зелену цибулю до овочів. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім одержаною овочевою сумішшю наповнюємо буряк. Готово!

Фарширований буряк виграшно виглядає на свіжому листі салату. Тому подавати його рекомендуємо саме так. Обов’язково спробуйте приготувати таку закуску, поки є домашні свіжі овочі. Насолоджуйтеся смаком цієї страви та отримайте від неї максимум користі!

Олена

Recent Posts

Хіменес-Браво показався у формі на військових тренуваннях і зробив заяву: “Стану частиною армії”

Український шеф-кухар та ведучий Ектор Хіменес-Браво зізнався, чи дійсно він вступив до лав ЗСУ. Знаменитість нещодавно спровокував чимало…

4 хв. ago

Ваші очі скажуть “дякую”: на якій відстані тримати монітор, щоб зберегти зір

Чи відчуваєте втому очей після роботи за комп'ютером? Виявляється, правильна відстань до екрана монітора має…

34 хв. ago

Кам’янські каратисти – призери столичного турніру “БІЙЦІ НАЦІЇ”

17-18 травня 2025 року у Києві під керівництвом громадської організації "Національна федерація кіокушинкай карате України"…

49 хв. ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 21 по 28 травня 2025 року.  …

1 годину ago

У Кам’янському перевіряють громадський транспорт

Для забезпечення належного рівня якості та безпеки пасажирських перевезень у межах Кам’янської міської територіальної громади…

1 годину ago

Ці знаки Зодіаку скоро зустрінуть свою споріднену душу

Любовний гороскоп на травень 2025 року обіцяє кільком знакам Зодіаку доленосну зустріч, яка переверне їх…

2 години ago