Рецепт дня: Слойки а-ля «Наполеон»

Сьогодні ми вирішили поділитися приголомшливим рецептом – слойки на кефірі а-ля «Наполеон». Вони неодмінно зацікавилять вас як своїм незвичайним виглядом, так і чарівним вершковим смаком. Тому не зволікайте і приготуйте їх якнайшвидше.

Випічка вийде настільки повітряною, хрумкою та ароматною, що навіть не довелося кликати рідних до столу. Усі до одного збіжаться на запах. Готові слойки вийдуть із хрусткою скоринкою, але при цьому м’якими та ніжними всередині. А якщо їх додатково перемазати заварним кремом, то вийде майже торт Наполеон в мініатюрі. Загалом, спробуйте. Воно того варте!

Примітно, що в даному рецепті є мінімум інгредієнтів, але порція виходить велика. При цьому все одно рекомендуємо готувати вдвічі більше, тому що слойки з”їдаються швидше, ніж печуться. Тут важливо використовувати кефір жирніший (краще 2,5%). У тісто без проблем можна додавати улюблені горіхи або раніше запарені родзинки, чорнослив або курагу. Вийде дуже цікаво.

Складові
Пшеничне борошно 620 г, Кефір 250 мл, Розпушувач 12 г, Вершкове масло 400 г, Сіль 3 дріб., Цукор 150 г, Ванільний цукор 10 г.

Приготування
1. Спершу зробіть основне тісто. Просійте борошно і відміряйте 500 г. Потім на тертці натріть 250 г холодного вершкового масла. Додайте розпушувач та трохи солі. Перетріть все руками.

2. Влийте кефір та замісіть однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник щонайменше на годину.

3. Тепер приготуйте солодку крихту. Відсипте 120 г борошна, додайте звичайний та ванільний цукор. Потріть на тертці 150 г масла, що залишилося, і руками перетріть у крихту. Поставте крихту в холодильник.

4. Вийміть охолоджене тісто з холодильника, розімніть його руками на посипаній борошном поверхні. Поділіть його навпіл і кожну частину розділіть ще на 3 заготовки. Потім візьміть кожен колобок і розкачайте його максимально тонко (5 мм) в прямокутний пласт.
5. Дістаньте солодку крихту з холодильника і ще раз добре розімніть її руками. Розділіть крихту на 5 рівних частин. Першу порцію відправте на перший пласт тіста, акуратно розрівнюючи.
6. Візьміть другий пласт тіста і викладіть йогозверху крихти, добре притиснувши руками. Так зробіть із усіма шарами. Останній пласт тіста краще зробити трохи більше інших, так як він буде покривати майбутні бортики.

7. Наріжте заготовку на однакові кубики (приблизно 6 см на 6 см). Викладіть кожен квадратик на форму, застелену пергаментом. Відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Рум’яні слойки дістаньте з духовки і зачекайте, поки вони повністю не охолонуть. Потім посипте готову випічку цукровою пудрою. Це просто ідеальний десерт до чаю чи кави!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *