Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Слойки а-ля «Наполеон»

Сьогодні ми вирішили поділитися приголомшливим рецептом – слойки на кефірі а-ля «Наполеон». Вони неодмінно зацікавилять вас як своїм незвичайним виглядом, так і чарівним вершковим смаком. Тому не зволікайте і приготуйте їх якнайшвидше.

Випічка вийде настільки повітряною, хрумкою та ароматною, що навіть не довелося кликати рідних до столу. Усі до одного збіжаться на запах. Готові слойки вийдуть із хрусткою скоринкою, але при цьому м’якими та ніжними всередині. А якщо їх додатково перемазати заварним кремом, то вийде майже торт Наполеон в мініатюрі. Загалом, спробуйте. Воно того варте!

Примітно, що в даному рецепті є мінімум інгредієнтів, але порція виходить велика. При цьому все одно рекомендуємо готувати вдвічі більше, тому що слойки з”їдаються швидше, ніж печуться. Тут важливо використовувати кефір жирніший (краще 2,5%). У тісто без проблем можна додавати улюблені горіхи або раніше запарені родзинки, чорнослив або курагу. Вийде дуже цікаво.

Складові
Пшеничне борошно 620 г, Кефір 250 мл, Розпушувач 12 г, Вершкове масло 400 г, Сіль 3 дріб., Цукор 150 г, Ванільний цукор 10 г.

Приготування
1. Спершу зробіть основне тісто. Просійте борошно і відміряйте 500 г. Потім на тертці натріть 250 г холодного вершкового масла. Додайте розпушувач та трохи солі. Перетріть все руками.

2. Влийте кефір та замісіть однорідне тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник щонайменше на годину.

3. Тепер приготуйте солодку крихту. Відсипте 120 г борошна, додайте звичайний та ванільний цукор. Потріть на тертці 150 г масла, що залишилося, і руками перетріть у крихту. Поставте крихту в холодильник.

4. Вийміть охолоджене тісто з холодильника, розімніть його руками на посипаній борошном поверхні. Поділіть його навпіл і кожну частину розділіть ще на 3 заготовки. Потім візьміть кожен колобок і розкачайте його максимально тонко (5 мм) в прямокутний пласт.
5. Дістаньте солодку крихту з холодильника і ще раз добре розімніть її руками. Розділіть крихту на 5 рівних частин. Першу порцію відправте на перший пласт тіста, акуратно розрівнюючи.
6. Візьміть другий пласт тіста і викладіть йогозверху крихти, добре притиснувши руками. Так зробіть із усіма шарами. Останній пласт тіста краще зробити трохи більше інших, так як він буде покривати майбутні бортики.

7. Наріжте заготовку на однакові кубики (приблизно 6 см на 6 см). Викладіть кожен квадратик на форму, застелену пергаментом. Відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Рум’яні слойки дістаньте з духовки і зачекайте, поки вони повністю не охолонуть. Потім посипте готову випічку цукровою пудрою. Це просто ідеальний десерт до чаю чи кави!

Олена

Recent Posts

Мер Кам’янського перевірив будівництво та ремонт укриттів у навчальних закладах

Сьогодні мер Кам’янського Андрій Білоусов перевірив, як ведуться роботи з будівництва та ремонту укриттів у…

7 години ago

У Дніпрі від небезпечної хвороби померла дитина

Про трагічний випадок та епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині розповів голова облради Микола Лукашук. "За останній…

8 години ago

Під Дніпром водійка на авто злетіла у кювет

ДТП сталася на трасі Кривий Ріг - Дніпро поблизу с. Миколаївка, повідомляє "ХДніпро". За попередньою…

9 години ago

У Кам’янському ліквідували підпільний тютюновий цех (відео)

На Дніпропетровщині поліцейські ліквідували діяльність підпільного тютюнового цеху, де щомісяця виготовляли 60 000 пачок цигарок. Цех…

10 години ago

Представники Центру молодіжних ініціатив Кам’янського взяли участь у регіональному форумі

Представники Центру молодіжних ініціатив взяли участь у регіональному форумі команд ВідНОВА:UA, що пройшов у столиці,…

11 години ago

Рецепт дня: Запечена скумбрія з помідорами та цибулею

Якщо ви хочете приготувати смачну й корисну рибу, не витрачаючи багато часу, то цей рецепт…

12 години ago