Сьогодні ми розповімо спосіб приготування домашнього буханця з іншої крупи. Як же приготувати рисовий хліб у духовці? Насправді, достатньо лише з’єднати відварену крупу з рештою інгредієнтів і почекати, поки тісто підійде. Через годину вже можна буде відправляти майбутній буханець у духовку. Як бачите, на приготування потрібно витратити не більше ніж 20 хвилин активного часу.
Переваги домашнього хліба з рису. По-перше, він добрий тим, що для його випікання не потрібна хлібопічка. По-друге, приготування рисового хліба можна зробити бюджетним, замінивши в рецепті молоко на чисту воду. В результаті випічка все одно матиме ніжний м’якуш.
Складові
Рис 150 г, Вода 600 мл, Молоко 100 мл, Сіль 0,5 ч. л., Цукор 1 ст. л., Сухі дріжджі 1 ч. л., Соняшникова олія 2 ст. л., Пшеничне борошно 3 скл.
Приготування
1. Промиваємо під проточною водою рис. Поміщаємо його в каструлю. Заливаємо крупу водою. Варимо рис до готовності (без додавання солі). Залишаємо його на 15 хвилин.
2. Вливаємо до вареного рису, що злегка остигнув, молоко. Всипаємо сіль, цукор та сухі дріжджі. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
3. Всипаємо в рисову суміш борошно пшеничне (беремо склянку об’ємом 250 мл). Перемішуємо все кулінарною лопаткою. Потім вливаємо олію. Знову перемішуємо масу до однорідності.
4. Накриваємо отримане тісто харчовою плівкою. Забираємо його в тепле місце на 1 годину.
5. Змащуємо поверхню олією. Обминаємо на ній тісто. Скочуємо його в кулю.
6. Застилаємо форму для випікання пергаментом. Поміщаємо до неї тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо на 15 хвилин.
7. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Готово!
Випікати рисовий хліб ви можете або у спеціальній формі, або на деку. Хліб все одно сильно виросте і матиме хрустку скоринку. Він ідеально підійде для виготовлення ранкових бутербродів. До того ж до перших страв такий свіжоспечений хлібець – найідеальніше доповнення, яке можна собі тільки уявити.