Під Кам’янським знайшли німецькі надгробки

Під час ремонту газових комунікацій у житловому будинку в Солоному робітники виявили старовинні надгробні плити, які були замуровані у фундаменті.

Про це повідомило видання vesti.ua.

Про незвичайну знахідку було повідомлено істориків та археологів. З’ясувалося, що знайдені надгробки належать дітям німців-менонітів Бергманнів, які оселилися в цих краях у середині ХІХ століття та вважаються одними із засновників сучасного Солоного. До наших днів зберігся одноповерховий будинок-садиба Бергманнів, у якому тепер розташовується історичний музей.

Відомо, що Бергманни доводилися родичами барону Енгельгардту – ще одному німцю-колоністу, кріпаком якого був Тарас Шевченко. Сім’я Бергманнів була менонітами – послідовниками течії протестантської віри, яка не визнає державний лад і забороняє брати в руки зброю. Через гоніння в Німеччині багато менонітів перебралися в інші країни, частина з них знайшла притулок на територiї сучасної Україні. Бергманни заснували на території нинішнього Солоного економію, займалися сільським господарством і давали роботу багатьом місцевим селянам.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *