На Дніпропетровщині вже запустили 96 котелень

На Дніпропетровщині вже запустили 96 котелень. Почали подачу тепла, зокрема, у Дніпрі, Кривому Розі, Вільногірську, Покрові, Синельниковому, Тернівці. Про це під час щотижневого брифінгу розповів заступник начальника ОВА Максим Беспальчук. 

«Коли саме вмикати опалення, визначає влада на місцях. Технічно до цього регіон готовий на 100%, – пояснив Максим Беспальчук. – Вже подали тепло до деяких шкіл, дитсадків, лікарень та житлових будинків».

Він розповів, що одна з німецьких компаній зацікавлена у зведенні заводу для виробництва будматеріалів в Україні. Для цього розглядає й Дніпропетровщину.

«Іноземні партнери попросили допомоги. Найперше – знайти підходящу локацію. Звичайно, ми максимально оперативно опрацюємо ці питання. Представники громад запропонують варіанти ділянок, які підходять під будівництво, – сказав він. – Такі проєкти – це відновлення країни, нові робочі місця. А ще – інвестиції в нашу економіку. Тому всіляко сприятимемо партнерам у втіленні задуму».

У Павлограді реконструюють гуртожиток для переселенців. На це отримали майже 115 млн грн.

«Вже готова проєктно-кошторисна документація. Формується пакет документів на виконання робіт та проходження експертизи, – розповів Максим Беспальчук. – А ще у планах оновити водозабір. На ці роботи отримали понад 65 млн грн. Завершується розробка проєкту – він має бути готовий в листопаді».

Більше про тендери облдержадміністрації та її структурних підрозділів можна дізнатися тут.

Протягом тижня, що минув, область понесла втрати через атаки російської армії. Загалом загинули троє людей. Ще шестеро – постраждали.

«Воювати з мирними – така незмінна тактика ворога. Він бив ракетами, артилерією, дронами. Поцілив по Дніпровському, Нікопольському, Синельниківському районах, Павлограду та Кривому Рогу», – наголосив заступник очільника області.

В результаті обстрілів понівечені житлові будинки, об’єкти інфраструктури та приватне підприємство, готель, гімназія, клуб, сонячні панелі.

Нагадаємо, у Кам’янському опалювальний сезон розпочнеться 1 листопада, або коли температура повітря буде нижче 8 градусів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *