У Кам’янському черговий скандал з «Лідер-Комфортом»

Мешканці Кам’янського, які зв’язалися з  ТОВ «Лідер-Комфорт», стикаються з проблемами при оформленні пенсій та інших соціальних виплат. Про це йдеться в статті видання https://sobitie.com.ua/.
Про ситуацію, у якій опинилася її 85-річна мама з вини керуючої компанії «Лідер-Комфорт», розповіла місцева мешканка Вікторія.  Після смерті чоловіка жінка мала право на переоформлення пенсії з причини втрати годувальника, але не змогла цього зробити. Пенсійний фонд відмовив жінці, оскільки «довідка про склад сім’ї», що надається ТОВ «Лідер-Комфорт», в цьому конкретному випадку, законної дії не має. А це означає, що й інші містяни, які зв’язалися з цією незрозумілою конторою братів Дубинських, також можуть мати проблеми при нарахуванні соціальних виплат (а, можливо, і субсидій). У цьому випадку йдеться про сім’ю з будинку, що розташований на вулиці Харківській, 23.
Неля Костянтинівна вже могла отримувати не набагато, але все ж таки більшу пенсію, а замість цього вимушена витрачатися на суди.  І знов мешканці страждають від дій фірми,  яку не безпідставно підозрюють у шахрайстві.
Як розповідає Вікторія,  довідку для Пенсійного фонду у «Лідер-Комфорті» перемальовували двічі, але обидва рази державна установа відповідала відмовою, посилаючись на п.2.11 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсії відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та те, що пенсію вони не в змозі перерахувати саме через псевдодокумент «Лідер-Комфорту».
Якщо роз’яснити відповідь Пенсійного фонду простими словами (а не дещо витіюватою та сухою мовою посадовців), подібні довідки, в рамках діючого законодавства, мають бути певного зразка та надаватися підприємством сфери ЖКГ, що працює відкрито та законно, яке включено у відповідні реєстри. І тут ми розуміємо, що  «Лідер-Комфорт» просто не виконав усі ці процеси (чи з причин ухилення від податків, чи з якихось інших – тут відповісти вже можуть тільки вони). А в результаті мешканці потрапляють у таку ось неприємну пастку, не маючи можливості оформити пенсію чи інші виплати.
Ми поцікавилися у юриста, який супроводжує справу Нелі Костянтинівни у суді, чому ж так сталося. Ось що він відповів:
«Довідка, видана ТОВ «Лідер-Комфорт», не відповідає вимогам п.2.11 порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсії.  Для встановлення факту перебування на утриманні, мешканка була вимушена звернутись в суд із заявою про встановлення факту проживання з годувальником за однією адресою на момент його смерті».
Ми не знаємо, скільки ще мешканців зіткнулися з подібною проблемою, але, судячи з усього, таких ситуацій дедалі ставатиме ще більше, що особливо критично перед опалювальним сезоном з його захмарними платіжками. Якщо у вас теж виникли подібні складнощі, повідомте про них на нашу редакційну пошту.
Віримо, що за допомогою юристів Неля Костянтинівна доб’ється перерахунку своєї невеликої пенсії, але вже втрачені кошти їй, звісно, ніхто не поверне.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *