До уваги кам’янчан: у 2024 році двічі підвищать пенсії

У 2024 році на українців очікує підвищення пенсії. При цьому, що важливо, такий процес відбудеться двічі — узимку та навесні. У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму зміна виплат торкнеться всіх.

Експерт із соціальних питань Андрій Павловський детально розповів, на скільки підвищать мінімальну пенсію наступного року і коли саме це станеться. Про це повідомляє 24 канал.

Так, за словами Павловського, з 1 січня уряд має намір проводити перерахунок пенсійних виплат. Таким чином, розмір пенсії для громадян, які одержують мінімальний розмір виплат, зміниться з 2093 гривень до 2361 гривні.

“Влада обіцяє, що в березні — квітні 2024 року проведе ще індексацію пенсій. Таке підвищення торкнеться всіх через підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб”, — говорить експерт.

Згідно з проектом бюджету на 2024 рік, в Україні підвищили прожитковий мінімум до 2 920 гривень.

Крім того, Павловський зазначив, що в Україні не за горами запровадження накопичувальної системи нарахування пенсій. Однак поки що відповідного законопроекту не було подано.

“До речі, щороку подається новий законопроект про впровадження накопичувальної пенсійної системи, але через об’єктивні обставини цю систему ніяк не затверджують”, — пояснив він.

Накопичувальна пенсійна система — що це і що потрібно знати про неї

Система функціонує таким чином, що кошти із заробітних плат українців надходять до спеціального фонду, а не до Пенсійного. На цей час у нашій країні діє солідарна пенсійна система. Це означає, що працюючі українці сплачують внески до Пенсійного фонду, фінансуючи таким чином пенсіонерів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *