Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Запечені яблука з горіхами

Ми звикли бачити яблука на прилавках будь-якої пори року. Адже їхній сезон зовсім недовгий — з серпня до жовтня. І в цей час потрібно постаратися приготувати якнайбільше страв з ними. Адже саме сезонні яблука — запашні, солодкі та соковиті. Найпростіший спосіб – приготувати яблука з горіхами в духовці.

Напевно, всі хоч раз намагалися їх запікати. Але для когось може виявитися сюрпризом, що просто поставити їх у духовку буде недостатньо. Ділимося з вами правильним рецептом запечених яблук, які завжди виходять ідеально.

складові
Яблуко 4 шт., Цукор 50 г, Кориця 1 ч. л., Вершкове масло 20 г, Родзинки 40 г, Волода 180 мл, Волоські горіхи 25 г, Морозиво за смаком.

Приготування
1. Підготуйте продукти (замість цукру можна використовувати мед). Родзинки залийте окропом і дайте їм постояти 15 хвилин. Так вони стануть м’якими і ароматними.

2. За цей час підготуйте яблука – акуратно видаліть серединку.  Викладіть в поглиблення родзинки з волоськими горіхами, зверху присипте цукром або додайте мед. Також додайте трохи кориці. Покладіть шматочок вершкового масла.

3. Влийте в лист воду і покладіть на нього яблука. Запікайте їх 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Апетитна печена скоринка та повітряна, ніби збита в яблучну піну м’якоть. Саме такими виходять фрукти, якщо додати трохи води та вершкового масла. Подавати їх слід із кулькою морозива чи порцією збитих вершків. До речі, не дуже кисла жирна сметана теж стане чудовим доповненням до яблучного десерту. Бажаємо приємного апетиту!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі трамвай протаранив легковик

ДТП сталося у понеділок, 20 травня, на перехресті вулиці Академіка Павлова і проспекту Науки. Про…

3 хв. ago

Рецепт дня: Просте печиво з повидлом

Єлизавета Глинська, переможниця популярного кулінарного шоу «МайстерШеф», розповіла, як смачно приготувати просте печиво із повидлом.…

33 хв. ago

Мешканець Кам’янського району ошукав батька загиблого військового на понад 2,5 млн. грн.

Прокурори Жовтоводської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Кам’янського району за фактом…

1 годину ago

Дніпропетровщина – рекордсмен з полювання на ухилянтів

Російська пропаганда зараз посилено розгойдує тему, що в Україні майже мільйони ухилянтів від військової служби.…

1 годину ago

Надя Дорофєєва знялася повністю оголеною у домашній фотосесії у ліжку

Українська співачка Надя Дорофєєва показала спокусливе фото у Мережі. Так, у фотоблогу Наді з'явилася пікантна світлина, на…

2 години ago

Чому необхідно вживати Омега-3 та яка норма на добу

Жирні кислоти Омега-3 - це "хороші жири", які необхідні нашому організму для функціонування. Ці жирні…

2 години ago