Рецепт дня: М’ясний рулет “Фальшивий заєць”

Німецька кухня багатогранна та дуже ситна. Її страви відрізняються різноманітністю овочів, калорійністю та простотою подачі. А ще німці люблять картопляні салати. Вони беруть один рецепт за основу та доповнюють його улюбленими інгредієнтами. Тому класичний салат ви, напевно, не спробуєте в жодному закладі. Традиційну другу страву — фальшивий заєць — місцеві господині теж готують кожна по-своєму. Але вони відштовхуються від оригінального рецепту.

Рецепт фальшивого зайця, якщо відштовхуватися від книг з історії, придумали представники третього і четвертого станів Східної Європи в другій половині XVIII століття. Не маючи права на відстріл дичини, вони вирішили прикрасити святковий стіл майстерною підробкою. Також назва страви одного разу зустрічається у легендарному творі Ільфа та Петрова «Дванадцять стільців». Так фігурує як вегетаріанська страва, що далека від реальності.

Для приготування цієї страви вам знадобиться два види м’яса: яловичина та курка. Жоден вухатий у процесі не постраждає! Також потрібно буде додати копчене сало: воно додасть димного аромату м’ясному рулету. Щоб зробити його хоча б якось схожим на дичину (хоча самі німці навіть не намагаються), слід щільно запакувати рулет у фольгу у вигляді поліна. Також зберегти вигляд допоможе форма для кексу.

Складові
Копчена свиняча грудинка 50 г, Куряче філе 200 г, Яловичий фарш 500 г, Яйце 7 шт., Хліб 20 г, Крохмаль 1 ч. л., Молоко 150 мл, Шпинат 200г, Бекон 20 г., Сіль, Чорний перець за смаком, Цибуля 250 г, Вершкове масло 1 ст. л. Пшеничне борошно 20 г, Яловичий бульйон 1 скл., Цукор 1 ч. л., Лимонний сік 1 ч. л., Сметана 2 ст. л.

Приготування
1. У 3 скибочок хліба зріжте скоринки. М’якіш замочіть у молоці. Далі потрібно віджати і разом із фаршем пропустити хліб через м’ясорубку. Куряче філе та сало наріжте найдрібнішими кубиками.

2. Шпинат викладіть на сковороду із олією. Тушкуйте його до випаровування соку, а потім посоліть і поперчіть. У яловичий фарш додайте 3 сирі жовтки, сіль, перець і спеції за смаком. Далі додати у фарш шматочки філе і сало. Добре перемішайте. 3 сирі білки збийте в міцну піну. 2 ст. л. піни додайте до шпинатної маси і перемішайте. Решту додайте у фарш.

3. Якщо маса буде надто густою, додайте пару ложок молока, в якому замочувався хліб. Фольгу перемажте жиром, розкладіть смужки бекону. Зверху досить товстим шаром викласти фарш.

4. На фарш викладіть шпинат, а на нього – в ряд варені яйця. Щільно загорніть рулет, надавши форму поліна. Готуйте фальшивого зайця у розігрітій до 200 градусів духовці на 45 хвилин.
5. У середині запікання (хвилину через 20 після початку) зменшіть температуру до 170 °С і продовжіть запікання. Через 45 хвилин розгорніть фольгу і готуйте ще 30 хвилин до рум’яності.

6. Поки готується заєць, зробіть соус. Цибулю подрібніть, пасеруйте у вершковому маслі. Додайте борошно і обсмажуйте 3 хвилини. Далі влийте гарячий бульйон та розмішайте. Додати цукор, сіль, перець, лимонний сік та сметану. Прогрійте.

Подавати фальшивого зайця до столу потрібно, нарізавши його скибочками, з картопляним пюре, запеченими овочами та щедро поливши цибулевим соусом. До речі, німецькі господарки одягають зайця в «сорочку» не лише з бекону, а й із савойської капусти чи рубаної зелені. Спробуйте, може, вам так більше сподобається!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *