Цей диво-засіб очистить чайник навіть від найстарішого накипу: результат вас здивує

Вапняний наліт у чайнику неминуче з’являється з часом. І як би ви не фільтрували воду, накип усе одно буде. Спочатку це лише візуальний дефект, проте незабаром “пластівці” вапняного нальоту починають плавати у чаї або каві – навряд чи такі напої виглядають привабливо.

Як прибрати накип у чайнику, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.

Який чудо-засіб допоможе від накипу

Експерти радять скористатися жахливо простим лайфхаком. Багато хто про нього чув, але не усі наважувалися застосувати його в реальному житті. Однак відгуки користувачів у соцмережах свідчать про те, що такий метод справді працює.

Просто залийте у чайник газовану колу. Доводити напій до кипіння не потрібно. Нагрійте чайник приблизно наполовину, потім зніміть його з вогню. Якщо ж у вас електрочайник, просто не відключіть його від мережі після того, як кола стане гарячою.

Потім слід залишити чайник приблизно на 30 хвилин. За цей час кислоти почнуть “роз’їдати” наліт. Накип поступово відійде від стінок та дна чайника. Після цього вилийте напій із залишками нальоту і добре вимийте чайник.

Що ще допоможе від накипу
Раніше ми вже розповідали, що для боротьби з нальотом чудово підійде лимон. Наріжте цитрус і киньте шматочки у чайник, чистити лимон від шкірки не потрібно. Потім залийте їх водою та прокип’ятіть чайник.

Під час кип’ятіння лимон почне проникати вглиб накипу, руйнуючи його. Тому після того, як вода охолоне, вилийте її в унітаз, а шматочки лимонів та “уламки” накипу викиньте у відро для сміття.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *