На Дніпропетровщині презентували поштову марку, присвячену роботі залізничників

На Дніпропетровщині ввели в обіг нову марку від Укрпошти. Вона – друга із серії «Героїчні професії». Присвячена праці залізничників. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.  

«Напередодні їхнього свята, кажемо наше щире дякую залізничникам. З початку повномасштабного вторгнення вони вивозили мільйони людей до безпечніших регіонів. При цьому й самі ризикували собою. Всі ми пам’ятаємо заповнені евакуаційні потяги. Пасажирів, життя яких через війну помістилося в одну валізу», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

Саме такий зображений на новій марці. Поїзд «Херсон – Львів».

Він потрапив під обстріл, але дістався пункту призначення із запізненням всього 16 хвилин. Все сталося цьогоріч 3 травня. Через ворожий удар зайнявся пасажирський вагон, поранило провідника.

Втім, залізничники діяли професійно: надали медичну допомогу колезі, відчепили охоплений полум’ям вагон. І рушили далі.

«В березні 2022-го ми з Укрзалізницею запустили спільний проєкт з доставки посилок. Така кооперація вперше за понад 20 років перерви. Потяги «Залізної пошти» курсують між Києвом, Львовом, Івано-Франківськом, Одесою, Дніпром та Харковом», – сказав операційний директор Східного регіону АТ «Укрпошта» Антон Ізотов.

Традиційно до марки випустили конверт та листівку. Їхній автор – художник-ілюстратор Віктор Грудаков.

«Для мене ця марка особлива. Не просто черговий екземпляр у колекції. Я деякий час працював на залізниці. Тож знайомий із тонкощами цієї професії», – розповів член правління Дніпропетровського відділення асоціації філателістів України Дмитро Цимиренко.

Тираж випуску – 150 тис примірників. Відсьогодні марку можна придбати в усіх відділеннях Укрпошти.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *