Поліція Дніпра виявила інтернет-шахрая

Створив фейкову мобільну версію банку: поліцейські Дніпра скерували до суду справу відносно шахрая.
На 170 000 тисяч гривень злочинець ошукав потерпілих через створений чат-бот, який імітував справжню версію додатку банку.
Працівники відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції припинили шахрайську діяльність 29 – річного мешканця м. Черкаси. Створивши фішинговий чат – бот банку, шахрай отримував всі необхідні дані банківських карток потерпілих – номер картки, код cvv та інформацію щодо терміну дії картки. Потім зловмисник вносив ці дані у справжній чат-бот банку та отримував доступ до рахунків громадян – привласнюючи їх грошові кошти. Від протиправних дій постраждало троє дніпрян.
Поліція Дніпра звертається до громадян бути уважними, варто завжди звертати увагу на посилання за яким переходите та перевіряти інформацію на офіційних сторінках, щоб не стати жертвою шахраїв.
Досудове розслідування у справі здійснювалося слідчими відділення поліції № 5 Дніпровського РУП за процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра за підтримки працівників Служби безпеки України в Дніпропетровській області. Зловмиснику інкримінують ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Справу вже скеровано до суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *