Фанати гречки, відгукніться! Якщо ви стежите за калоріями і віддаєте перевагу корисним злакам, сьогоднішня пропозиція вас порадує. Запіканка з гречки і фаршу на вечерю припаде до смаку як примхливій дитині, так і спраглому до поживної трапези після роботи чоловікові. У ній є все: і білки, і вітаміни, і вуглеводи.
Для цього рецепту вам знадобиться лише потроху: склянка фаршу, склянка гречки, склянка молока і стільки ж грибів, якби вони поміщалися у склянку. Цього разу ми додали до списку інгредієнтів болгарські перці, ви можете взяти свій улюблений овоч – кабачок, баклажан Що забажаєте.
Складові
Курячий фарш 200 г, Цибуля 1 шт., Гречка 300 г, Яйце 4 шт., Молоко 200 мл, Шампіньйони 200 г, Болгарський перець 1 шт., Твердий сир 100 г, Соняшникова олія, сіль, перець за смаком.
Приготування
1. Насамперед подрібніть цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Далі додайте в сковороду курячий фарш. Злегка посоліть і поперчіть його. Смажте до напівготовності.
2. Гречану крупу відваріть до напівготовності в злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.
3. Тепер приготуйте заливку, змішавши в глибокій мисці яйця та молоко. Посоліть і поперчіть її до смаку. Сир натріть на середній тертці. Коли всі інгредієнти підготовано, починайте формувати запіканку.
4. Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. На неї частина курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти.
5. Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте блюдо у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Ваш обід готовий! Подавайте запіканку до столу у тій самій формі, в якій вона готувалася. Так ви збережете її гарячою довше. До цієї страви чудово підійде салат зі свіжої капусти або мариновані овочі.