Додати в сирне тісто зелень, а в начинку сир — чудова ідея, що народилася у карпатських господарок. Так вони змогли перетворити звичну для багатьох страву на справжню смакоту. Ліниві вареники з сирною начинкою за карпатським рецептом дивують своїм неймовірним смаком.
Від таких змін, привнесених у класичну технологію приготування цієї страви, труднощів не додалося. Ліплення та варіння таких вареників займає не більше часу, ніж традиційних. Тому вам знадобиться 20 хвилин на все про все.
Невелика підказка. Щоб вам було легше формувати вареники з сирної маси із зеленню, змочіть перед цим руки у воді. Завдяки цьому тісто не прилипатиме до пальців, і ви зможете надати заготовкам ідеальної форми.
складові
Сир 200 г, Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 100 г, Твердий сир 100 г, Кріп 1 пуч.
Приготування
1. Нарізаємо твердий сир великими кубиками. Ретельно промиваємо кріп. Обсушуємо його та дрібно нарізаємо.
2. У глибокій ємності розминаємо сир виделкою. Додаємо до нього яйця, пшеничне борошно та кріп. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
3. Змоченими у воді руками формуємо з сирної маси кульки, всередину яких загортаємо кубики твердого сиру. Обвалюємо їх у пшеничному борошні. Зайве струшуємо.
4. Опускаємо круглі заготовки в каструлю з окропом. Після повторного закипання варимо вареники протягом 5 хвилин. Потім дістаємо їх з води, використовуючи шумівку.
Подавати такі вареники слід зі сметанною мачанкою. Для її приготування беремо 50 г копченого сала. Нарізаємо його на маленькі кубики. Підсмажуємо їх на сковороді. Очищаємо 1 цибулину. Дрібно її нарізаємо. Додаємо цибулю до сала. Обсмажуємо все ще протягом кількох хвилин. Потім поміщаємо сало з цибулею у невелику глибоку ємність. Додаємо до них 150 г сметани, сіль та чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Промиваємо пару гілочок кропу. Подрібнюємо їх та додаємо до сметанної суміші. Ароматна вмочанка готова!