Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Соковитий мінтай на сковороді

Замислюєтеся над тим, що приготувати з мінтаю, який лежить без діла у вашій морозильній камері? Ми дамо чудову підказку. Приготуйте соковитий мінтай на сковороді, додавши до нього томати та часник.

Із такою стравою не може конкурувати навіть червона риба. Адже за цим рецептом філе мінтаю виходить настільки ніжним та смачним, що рука сама тягнеться за наступним шматочком.

Доповнити смак такої ароматної риби зможе запечена картопля. Її приготування найпростіше. Очистіть 4 картоплини. Розріжте їх на кілька частин. Покладіть картоплю в каструлю. Залийте її окропом. Варіть картоплю до готовності (протягом 10 хвилин). Викладіть гарячу картоплю у миску. Посипте її сіллю, паприкою та сушеним часником. Полийте картоплю соняшниковою олією. Добре перемішайте. Потім посипте картоплю панірувальними сухарями. Викладіть її на лист, застелений пергаментом. Натріть на дрібній тертці трохи пармезану. Посипте ним картопляні брусочки. Відправте їх у розігріту до 200 градусів духовку на 15–20 хвилин. Ідеальний гарнір до ароматної рибки готовий!

Складові
Мінтай 2 шт., Яйце 4 шт., Помідори чері 6 шт., Часник 3 зуб., Чорний перець (мелений) на смак, Сіль 0,5 ч. л., Цибуля 3 шт., Приправи для овочів 1 ч. л. , Приправи для риби 1 ч. л., Вершкове масло на смак, Соняшникова олія на смак, Сода 0,3 ч. л.

Приготування
1. Беремо мінтай. Зрізаємо плавці. Видаляємо голову, хвіст і всі нутрощі. Розрізаємо його на великі шматки.

2. Поміщаємо рибу у форму для випікання. Присипаємо її сіллю та чорним меленим перцем. Додаємо приправи для овочів та для риби. Поливаємо мінтай невеликою кількістю олії. Поступово розподіляємо приправи по шматочкам риби. Залишаємо мінтай на півгодини за кімнатної температури.

3. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із соняшниковою олією та вершковим маслом. Обсмажуємо цибулю до легкої золотистості.

4. Додаємо до сковороди харчову соду. Смажити цибулю протягом декількох хвилин до появи апетитного жовтого кольору. Викладаємо у сковороду рибу. Накриваємо її кришкою.
5. Готуємо мінтай на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. Потім перевертаємо шматочки на інший бік.

6. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Добре промиваємо помідори чері. Розрізаємо їх навпіл. Додаємо помідори та часник у сковороду до риби.

7. У глибокій ємності збиваємо яйця. Вливаємо отриману суміш до мінтаю, рівномірно її розподіляємо. Посипаємо все сушеною петрушкою. Накриваємо сковороду кришкою. Готуємо її вміст протягом 15-20 хвилин на помірному вогні.

Під кінець приготування запашної рибки відправте картоплю запікатися в духовку. Так менше ніж за годину у вас буде готова повноцінна поживна вечеря для всієї родини.

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

41 хв. ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

1 годину ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

2 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

2 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

2 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

3 години ago