Не секрет, що традиційні українські галушки — страва, виготовлена з тіста без начинки. Але існує неймовірно смачна їх варіація із соковитим наповненням. Рекомендуємо вам приготувати ароматні галушки на пару по-полтавськи, начинка в яких точно не зайва.
Щоб подати до столу цю ситну страву та отримати захоплені коментарі, варто правильно замісити тісто. Для його приготування можна використовувати як кефір, так і сироватку. Пам’ятайте, що ніжна основа – запорука успіху полтавських галушок.
Готуючи цю страву, можна використовувати різні начинки. Смажена свинина з цибулею – відмінне наповнення для полтавських галушок. Також їх можна приготувати з відвареною картоплею та грибами. Вийде дуже смачно!
Складові
Пшеничне борошно 570 г, Кефір 350 мл, Яйце 1 шт., Сода 0,5 ч. л., Сіль 1,5 ч. л., Куряча печінка 300 г, Куряче серце 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Вершкове масло 100 г, Соняшникова олія на смак.
Приготування
1. Добре промийте курячі серця і печінку. Відваріть їх у трохи підсоленій воді до готовності. Подрібніть печінку і серця за допомогою м’ясорубки або блендера.
2. Очистіть цибулю. Наріжте кубиком. Очистіть моркву. Натріть її на дрібній тертці. Обсмажте овочі на розігрітій сковороді з олією. Всипте до цибулі з морквою подрібнені серця з печінкою. Додайте вершкове масло, сіль і чорний перець. Добре перемішайте всі інгредієнти і обсмажте їх протягом 5 хвилин. Дайте начинці охолонути.
3. Приготуйте тісто. Просійте пшеничне борошно. Всипте до нього соду та 0,5 ч. л. солі. Добре все перемішайте. Зробіть у борошні невелике поглиблення. Влийте в нього кефір і вбийте яйце.
4. Ретельно перемішайте. Викладіть на робочу поверхню та замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.
5. Розкачайте тісто в ковбаску. Наріжте його на шматочки невеликого розміру. Злегка обваляйте їх у пшеничному борошні з усіх боків. Розкотіть тісто в коржики.
6. Викладіть на центр заготовок начинку. Зберіть тісто у вузлик, ретельно защипуючи край.
7. Змастіть поверхню пароварки вершковим маслом. Викладіть на неї заготовки із тіста. Готуйте галушки протягом 7–10 хвилин.
Потім залишиться взяти велику тарелю. Викладіть на неї галушки та посипте їх рубаною зеленню. Подавати таку страву слід зі шкварками, сметаною або з грибним соусом. Смачного!