Рецепт дня: Картопля з м’ясом по-селянськи

Простота робить багато страв божественно смачними. Картопля з м’ясом по-селянськи не виняток із цього правила. Незважаючи на елементарну технологію приготування та найпростіший набір продуктів, страва виходить дивовижною.

Щоб подати до столу таку по-домашньому смачну картоплю, потрібно взяти велику сковороду. На ній і обсмажуватимуться всі інгредієнти, а потім разом готуватимуться. Тому мити велику кількість брудного посуду вам не доведеться. Достатньо сполоснути одну сковорідку і, звичайно ж, тарілки після трапези.

Картоплю слід обсмажувати на двох видах олії: на соняшниковій, яка залишиться після приготування свинини, і на вершковому маслі. Через це картопля буде смачнішою. Ну а щоб зробити її ще ароматнішою, рекомендуємо додати у страву подрібнені зубчики часнику та свіжий кріп.

Складові
Свинина 500 г, Картопля 10 шт., Кріп 1 пуч., Часник 4 зуб., Олія 3 ст. л., Вершкове масло 30 г, Сіль та чорний перець за смаком.

Приготування
1. Нарізаємо свинину кубиками. Очищаємо картоплю. Розрізаємо їїна великі частини.

2. Розігріваємо сковорідку із олією. Обжарюємо на ній м’ясо до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин.

3. У сковороду, де готувалася свинина, додаємо вершкове масло. Розігріваємо його. Обсмажуємо картоплю на помірному вогні протягом 15 хвилин, не часто її перемішуючи.

4. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Промиваємо зелень. Обсушуємо її. Подрібнюємо кріп.

5. До готової картоплі додаємо свинину. Підсолюємо і перчимо все до смаку. Перемішуємо. Прогріємо картоплю з м’ясом протягом 5 хвилин.
6. Додаємо в сковороду кріп та часник. Добре все перемішуємо. Вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою та залишаємо її на 5–7 хвилин.

Вибираючи в магазині продукти для такої страви, віддайте перевагу молодій картоплі. З нею ваша вечеря вийде дуже ароматною. До речі, на закуску до цієї страви рекомендуємо подати легкий овочевий салат. Болгарський перець наріжте соломкою, огірки та помідори — невеликими шматочками, цибулю — півкільцями. Додайте сіль, чорний перець та прованські трави. Заправте салат олією і подайте його до картопля з м’ясом по-селянськи.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *