Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопля з м’ясом по-селянськи

Простота робить багато страв божественно смачними. Картопля з м’ясом по-селянськи не виняток із цього правила. Незважаючи на елементарну технологію приготування та найпростіший набір продуктів, страва виходить дивовижною.

Щоб подати до столу таку по-домашньому смачну картоплю, потрібно взяти велику сковороду. На ній і обсмажуватимуться всі інгредієнти, а потім разом готуватимуться. Тому мити велику кількість брудного посуду вам не доведеться. Достатньо сполоснути одну сковорідку і, звичайно ж, тарілки після трапези.

Картоплю слід обсмажувати на двох видах олії: на соняшниковій, яка залишиться після приготування свинини, і на вершковому маслі. Через це картопля буде смачнішою. Ну а щоб зробити її ще ароматнішою, рекомендуємо додати у страву подрібнені зубчики часнику та свіжий кріп.

Складові
Свинина 500 г, Картопля 10 шт., Кріп 1 пуч., Часник 4 зуб., Олія 3 ст. л., Вершкове масло 30 г, Сіль та чорний перець за смаком.

Приготування
1. Нарізаємо свинину кубиками. Очищаємо картоплю. Розрізаємо їїна великі частини.

2. Розігріваємо сковорідку із олією. Обжарюємо на ній м’ясо до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин.

3. У сковороду, де готувалася свинина, додаємо вершкове масло. Розігріваємо його. Обсмажуємо картоплю на помірному вогні протягом 15 хвилин, не часто її перемішуючи.

4. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Промиваємо зелень. Обсушуємо її. Подрібнюємо кріп.

5. До готової картоплі додаємо свинину. Підсолюємо і перчимо все до смаку. Перемішуємо. Прогріємо картоплю з м’ясом протягом 5 хвилин.
6. Додаємо в сковороду кріп та часник. Добре все перемішуємо. Вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою та залишаємо її на 5–7 хвилин.

Вибираючи в магазині продукти для такої страви, віддайте перевагу молодій картоплі. З нею ваша вечеря вийде дуже ароматною. До речі, на закуску до цієї страви рекомендуємо подати легкий овочевий салат. Болгарський перець наріжте соломкою, огірки та помідори — невеликими шматочками, цибулю — півкільцями. Додайте сіль, чорний перець та прованські трави. Заправте салат олією і подайте його до картопля з м’ясом по-селянськи.

Олена

Recent Posts

Дощі накриють майже всю Україну: чого чекати кам’янчанам наступного тижня

Найближчими днями буде переважно суха та спекотна погода. Лише подекуди пройдуть короткочасні дощі. Втім, уже…

8 години ago

Як Дніпро оговтується після нічної російської атаки

У ніч з 6 на 7 червня ворог здійснив комбіновану атаку по містах. Численні вибухи…

9 години ago

На Дніпропетровщині чоловік штрикнув опонента ножем

За замах на вбивство суд виніс вирок мешканцю Кривого Рогу. 24-річний фігурант вдарив ножем чоловіка…

11 години ago

Ворог нещадно атакував Дніпропетровщину

Про наслідки ударів повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі область пережила комбіновану атаку росіян. Наші…

12 години ago

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Вночі область пережила комбіновану атаку…

12 години ago

Під Дніпром рятували п’яного мотоцикліста, який врізався в паркан

Про це розповіла керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Лариса…

13 години ago