Овечий сир упереміш із плавленим дає дуже ніжний і приємний смак. Та й будь-яка зелень із таким сиром теж поєднується. А ось за кремову консистенцію тут відповідають яйце та сметана. Апетитно, нетривіально, естетично – ось три основні характеристики, що виникають у гостей, коли закуска з вафель з сирною начинкою з’являється на столі. Але справжні гурмани знайдуть для її опису ще багато епітетів. Приготуємо?
Ця закуска ситна, але досить легка. Така страва завжди викликає у дегустаторів якусь інтригу, і часто майже всі потім просять рецепт. Вся справа в тому, що кляр для смаження творить дива: вафельна скоринка стає м’якою, але не ламкою. Вона не кришиться, а перетворюється на досконалу оболонку для вафельних пиріжків. Це дуже просто та дуже смачно.
складові
Вафельні коржі 4 шт., Сир фета 140 г, Плавлений сир 100 г , Яйце 3 шт., Зелена цибуля на смак, Сіль на смак, Сметана 2 ст. л., Крохмаль 2 ст. л.
Приготування
1. Плавлений сир розімніть виделкою в пюре. Посоліть та перемішайте. Додайте дрібно нарізану зелену цибулю. Хоча можете готувати і без нього або замінити іншою зеленню: петрушкою, кропом, бадиллям редиски або молодими листочками буряків.
2. Якщо готуєте з начинкою з фети (бринзи), то в начинку краще додати 1 невелике яйце і сметану.
3. Починайте панірування: 2 яйця збийте з сіллю. Додайте крохмаль і ретельно перемішайте до отримання рідкого однорідного тіста. Щодо кількості вафельних листів, то визначайте її тим, наскільки щедру бажаєте начинку.
4. Викладіть на вафельний лист сирну начинку рівним шаром. Накрийте його другим вафельним листом і притисніть. Після цього наріжте вафлі ножем-пилкою на рівні шматочки.
5. Розігрійте сковороду з олією. Кожну вафлю вмочіть у кляр і викладіть у сковороду. Такі вафлі смажаться просто миттєво.
Як тільки коржі зарум’янилися з одного боку, перегорніть їх і доведіть до готовності з іншого. Смажте до золотистої скоринки. Потім викладіть готові вафлі на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Ось так за лічені хвилини можна приготувати пристойну кількість смачних, пікантних вафель із сирною начинкою. Найсмачніше подати до них домашній соус зі сметани, зелені та часнику. Але й із простим кетчупом теж дуже смачно. Ну а якщо вдома є солоні чи малосольні огірки, то ніякі соуси не знадобляться.
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…