Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Закуска з вафель із сирною начинкою

Якщо ваші рідні люблять будь-які закуски із сирною начинкою – цей рецепт саме для вас. Адже готуються такі коржики просто і швидко. Приготуйте їх з бринзою чи фетою. Так пікантніше.

Овечий сир упереміш із плавленим дає дуже ніжний і приємний смак. Та й будь-яка зелень із таким сиром теж поєднується. А ось за кремову консистенцію тут відповідають яйце та сметана. Апетитно, нетривіально, естетично – ось три основні характеристики, що виникають у гостей, коли закуска з вафель з сирною начинкою з’являється на столі. Але справжні гурмани знайдуть для її опису ще багато епітетів. Приготуємо?

Ця закуска ситна, але досить легка. Така страва завжди викликає у дегустаторів якусь інтригу, і часто майже всі потім просять рецепт. Вся справа в тому, що кляр для смаження творить дива: вафельна скоринка стає м’якою, але не ламкою. Вона не кришиться, а перетворюється на досконалу оболонку для вафельних пиріжків. Це дуже просто та дуже смачно.

складові
Вафельні коржі 4 шт., Сир фета 140 г, Плавлений сир 100 г , Яйце 3 шт., Зелена цибуля на смак, Сіль на смак, Сметана 2 ст. л., Крохмаль 2 ст. л.

Приготування
1. Плавлений сир розімніть виделкою в пюре. Посоліть та перемішайте. Додайте дрібно нарізану зелену цибулю. Хоча можете готувати і без нього або замінити іншою зеленню: петрушкою, кропом, бадиллям редиски або молодими листочками буряків.

2. Якщо готуєте з начинкою з фети (бринзи), то в начинку краще додати 1 невелике яйце і сметану.

3. Починайте панірування: 2 яйця збийте з сіллю. Додайте крохмаль і ретельно перемішайте до отримання рідкого однорідного тіста. Щодо кількості вафельних листів, то визначайте її тим, наскільки щедру бажаєте начинку.

4. Викладіть на вафельний лист сирну начинку рівним шаром. Накрийте його другим вафельним листом і притисніть. Після цього наріжте вафлі ножем-пилкою на рівні шматочки.
5. Розігрійте сковороду з олією. Кожну вафлю вмочіть у кляр і викладіть у сковороду. Такі вафлі смажаться просто миттєво.
Як тільки коржі зарум’янилися з одного боку, перегорніть їх і доведіть до готовності з іншого. Смажте до золотистої скоринки. Потім викладіть готові вафлі на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Ось так за лічені хвилини можна приготувати пристойну кількість смачних, пікантних вафель із сирною начинкою. Найсмачніше подати до них домашній соус зі сметани, зелені та часнику. Але й із простим кетчупом теж дуже смачно. Ну а якщо вдома є солоні чи малосольні огірки, то ніякі соуси не знадобляться.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському триває будівництво укриття у Ліцеї №22 (відео)

На місці будівництва побував мер Андрій Білоусов. "Перевірив, як просувається будівництво укриття для Ліцею №22.…

3 години ago

У ЦНАПах Дніпропетровщини можна оформити відстрочку від мобілізації

Вже з листопада в усіх офісах ЦНАП Дніпропетровщини можна оформити відстрочку від мобілізації. Подовжити її,…

4 години ago

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: на ковід і ГРВі стали хворіти менше

Про це повідомляє голова облради Микола Лукашук. "Захворюваність на COVID-19 та ГРВІ продовжує знижуватись. Минулого…

4 години ago

У Кам’янському вшанують жертв Голодомору

Музей історії міста Кам’янське запрошує долучитися до заходів, присвячених Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.…

5 години ago

До свят в Україні зростуть ціни на продукти: що здорожчає для кам’янчан вже у листопаді

До різдвяних свят українцям варто очікувати підвищення цін на низку популярних продуктів. За словами експертів, здорожчання зумовлене сукупністю економічних факторів —…

5 години ago

В музеї Кам’янського відбулося свято українського слова

1 листопада до Музею історії міста завітали справжні ентузіасти та палкі шанувальники української мови. "Навіть…

6 години ago