На Дніпропетровщині розширять сучасний прихисток для переселенців

На Дніпропетровщині продовжать ремонт студентського гуртожитку під житло для переселенців. У сучасних умовах вже мешкають 80 людей. Після завершення робіт розміститися там зможуть ще 60 ВПО. Про це сповістив радник начальника Дніпропетровської ОВА Максим Свисенко.

Максим Свисенко розповів, що входить до правління Української студентської ліги. А ще координує національну програму «Державотворець» від Міністерства молоді та спорту. Наголосив, від початку повномасштабного вторгнення за сприяння ОВА в області вже вдалося реалізувати декілька ініціатив. Усі – за рахунок міжнародних гуманітарних організацій та іноземних меценатів.

«Ми створили Центр довгострокового проживання та Ресурсний центр для ВПО. Вони серед найсучасніших та найбільших в Україні. 80 переселенців розмістили в комфортні 25 смарт-квартир. Забезпечили гуманітарними наборами, безоплатними психологічними та юридичними консультаціями. Допомогли з працевлаштуванням», – зазначив Максим Свисенко.

Радник очільника області додав, що завдяки фінансуванню від партнерів лікарні Дніпропетровщини отримували від партнерів вантажі з медикаментами та обладнанням.

А ще вдалось пробурити дві свердловини. Вони у громадах Криворізького району, що постраждали від теракту на Каховській ГЕС. Тепер їх мешканці мають доступ до питної води.

«Зараз у цьому ж районі працюємо над капітальним ремонтом водопровідної мережі», – додав Максим Свисенко.

Готуються й до найбільшого в історії області міжнародного молодіжного форуму «Державотворець: дії заради майбутнього». Будуть гості з усієї України, спікери національного рівня.

Запланували й ще декілька проєктів. Ведуть перемовини з міжнародною університетською спільнотою щодо створення на Дніпропетровщині новітнього освітнього хабу. А ще працюють над залученням коштів на ремонти лікарень та амбулаторій. Крім того, працюють над розширенням новоствореного прихистку для переселенців.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *