Кам’янчанин отруївся мухомором

9 листопада із симптомами: слабкість, неадекватність, галюцинації звернувся до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНП КМР «Міської лікарні швидкої медичної допомоги» 52-річний житель м. Кам’янське. Про це повідомили в РВА.
За попередньо наданою інформацією, отруєння відбулось внаслідок вживання дикорослих грибів (гриб мухомор червоний сушений (Amanita muscaria) – гриб сімейства аманітових). Гриби були зібрані в лівобережній лісосмузі м. Кам’янське.
Постраждалого до лікарні привезла дружина в стані середньої важкості, де йому була надана медична допомога. З родиною проведена роз’яснювальна робота.
Червоний мухомор: гриб росте у змішаних чи хвойних лісах, часто утворює мікоризу із сосною, березою. Капелюшок діаметром до 20 см з гладкою, блискучою шкіркою з нашаруваннями білих бородавчастих лусчастих пластівців. Колір капелюшка – від яскраво-жовтогарячого до червоного. Часто в описі мухомору вказують, що отруйний гриб. Насправді він має психоактивну дію. При передозуванні може спричиняти галюцинації, змінені стани свідомості. Але серйозного отруєння, здатного призвести до смерті, мухомор не викликає.
В деяких випадках мухомор використовують в лікувальній комплексній терапії при певному дозуванні і правильній підготовці гриба до споживання, але без консультацій з лікарем чи фунготерапевтом це небезпечно.
Самолікування або вживання умовно неїстівних грибів може завдати шкоди вашому здоров’ю і навіть призвести до летальних випадків!
При появі хоча б одного із симптомів отруєння грибами – негайно звертайтесь до лікаря!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *