На Дніпропетровщині з початку року Міграційна служба виявила майже півтисячі нелегалів

Цьогоріч в області Міграційна служба виявила більш ніж півтисячі нелегалів. А загалом з початку повномасштабного вторгнення таких порушників викрили понад тисячу. Усі іноземні громадяни незаконно перебували на території України.

Про це стало відомо під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА.

«Протидія нелегальній міграції тісно переплітається із питаннями національної безпеки. Тож співпрацюємо із Службою безпеки України та поліцією», – розповів начальник Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії  ГУ ДМС в області Павло Комков.

Він додав, що за час військового стану на Дніпропетровщині ухвалили понад 450 рішень про примусові повернення та видворення нелегальних мігрантів. А ще видали більш ніж дві сотні заборон на в’їзд до України.

Наклали майже 1,2 тис адміністративних стягнень на порушників. Загальна сума штрафів – майже 2 млн грн.

«Вже вступили в силу зміни в міграційному законодавстві. Посилюється відповідальність. Зокрема, за перебування іноземців в країні без необхідних дозволів, нелегальний перетин кордону, працевлаштування без документів», – зазначив Павло Комков. 

За його словами, тепер розмежовуються різні види правопорушень. Відповідно за кожен передбачене й різне покарання. Наприклад, іноземці, які перевищили дозволений строк перебування в Україні менш ніж на 30 днів, мають сплатити штраф від 2 тис до майже 3,5 тис грн.

За нелегальне проживання понад місяць – розмір стягнення може доходити до понад 5 тис грн.

Якщо правопорушення протягом року скоєне повторно – санкції збільшуються до 7 тис грн.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *