Про що читають кам’янчани

Дозвілля на кшталт читання для багатьох людей з часом втратило свою актуальність. З розвитком технологій люди знайшли для себе інші види розваг та проведення вільного часу. Утім, ми вирішили поцікавитися темою читання: як часто та про що читають наші містяни.

Звісно, що для більш точного аналізу потрібно проводити соціологічне опитування, щоб з’ясувати, скільки людей, якого віку та що саме читають у вільний час. Таких масштабних ресурсів не має у нашому розпорядженні. Натомість, ми знайшли вихід та завітали до декількох книгарень, які найбільш популярні та відомі у нашому місті.

Поспілкувавшись з продавцями друкованої літератури, дізналися про оптимістичні факти в цій сфері. Виявляється, наші містяни досить часто купують друковані книги. І більшість серед них – це підлітки та молодь. Ці вікові категорії населення люблять зазвичай читати детективи, фентезі, сучасні романи про кохання та манги (японські комікси). Більш доросла категорія обирає історичні романи та твори сучасних українських письменників.

Як поділилася продавчиня однієї з книгарень, зараз набуває особливої популярності читання серед дітей. Їхні батьки прагнуть заохочувати своїх нащадків до читання саме друкованих книжок. Серед пропонованої літератури для дітей існує жанр, який пов’язаний з іграми, якими діти здебільшого захоплюються. Таким чином, вони зацікавлюються цією темою та починають читати друковані книжки про те, що їх цікавить.

Те, що нам вдалося спостерігати серед представленої літератури у книгарнях, можна впевнено зробити висновок про те, що друковані книги є на будь-який смак та гаманець. Широкий вибір є у будь-якому жанрі: будь-то фантастика, фентезі, психологія та саморозвиток, сучасна художня література та історична.

Приємно усвідомлювати, що читання у сучасному світі не відходить на задній план, а навпаки – набуває популярності, особливо серед молоді.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *