Дніпровський олігарх залишиться під арештом

Апеляційний суд залишив українського бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою. 

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду. Під час розгляду апеляційної скарги захисників Коломойського на попереднє рішення суду першої інстанції про продовження строку тримання під вартою захист зазначив, що вважає підозру необгрунтованою, та наголосив на відсутності доказів для її оголошення.

Також адвокати бізнесмена вчергове повідомили про непомірний розмір визначеної судом застави, яку їхній клієнт не може внести, щоб вийти з-під арешту.
Крім того, захист підкреслив, що Коломойський має серйозні проблеми зі здоров’ям, через які потребує постійного нагляду лікарів та проведення певних медичних маніпуляцій.

Зокрема, судді заслухали свідчення лікаря бізнесмена. Однак, на час допиту цього свідка пресу попросили вийти із зали через можливе розголошення діагнозів та інших відомостей про стан здоров’я Коломойського, які є його особистими даними.
Сам Коломойський також заявив, що вважає цю справу “вигаданою та абсурдною”.

Також про своє бажання взяти бізнесмена на поруки заявили 9 осіб, зокрема це генеральний директор “1+1 media” Ярослав Пахольчук, телеведуча Наталя Мосейчук, народні депутати Артем Ковальов та Сергій Демченко тощо.

Порадившись та дослідивши матеріали справи, колегія суддів ухвалила відмовити у задоволенні клопотань поручителів та залишити Коломойського під вартою із можливістю внесення застави у майже 3,7 млрд грн до 2 грудня. Таким чином, сума попередньої застави, яка складала 3,9 млрд грн, була зменшена.
Крім того, один із суддів додав до рішення окрему думку, яка буде доступна уже в повній версії ухвали.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *