Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирні булочки

Ці швидкі булочки із сиром просто диво. Якщо ви довго шукали рецепт саме такої повітряної та простої у приготуванні сирної випічки, цей неодмінно стане улюбленцем. За бажання ці булочки можна готувати хоч щодня: 10 хвилин замішуємо + 20 випікаємо. Так у вас вийде домашній десерт у рази смачніший і вигідніший за будь-які магазинні солодощі. Здорово, правда?

Тісто для таких булочок готується дуже швидко, витримувати його не потрібно і навіть шкідливо (можуть не піднятися). Будьте готові до того, що борошна може знадобитися більше або менше, ніж зазначено нижче. Орієнтуйтеся не так на кількість, але на бажану консистенцію тіста.

За бажанням розпушувач фабричного виробництва можна замінити розпушувачем домашнього приготування. Для цього змішайте 3 ч. л. дрібної лимонної кислоти (або подрібненої у блендері), 5 ч. л. соди та 12 ч. л борошна. Все перемішайте та зберігайте закритим у банці. Беріть за рецептом, як звичайний розпушувач. Також у булочки можна додати яблуко, розпарені раніше родзинки, чорнослив або курагу.

Складові
Сир 250 г, Пшеничне борошно 200 г, Яйце 2 шт., Цукор 90 г, Сіль 2 г , Ванільний цукор 10 г, Розпушувач 10 г, Соняшникова олія 2 ч. л., Сметана 2 ч. л.

Приготування
1. Для початку увімкніть духовку (верх/низ), щоб вона добре розігрівалася. У миску викладіть натуральний сир. Жирність на смак не впливає, навіть на знежиреному сирі вийдуть пишні та м’які булочки.

2. Вбийте в сир курячі яйця, додайте 70 г цукру, щіпку солі та ванілін. Ретельно змішайте інгредієнти ручним вінчиком або міксером, потім додайте олію. Перемішайте все до отримання однорідної по консистенції маси. Сир попередньо краще протерти через дрібне сито або збити блендером, щоб зробити його більш повітряним.

3. Всипте частинами просіяне пшеничне борошно, з’єднане з розпушувачем. Невелику частину борошна просійте без розпушувача, щоб регулювати щільність тіста.

4. Коли тісто стане в’язким, викладіть його на присипану борошном робочу поверхню і продовжуйте заміс руками. Але руки перед цим потрібно обов’язково змочити холодною водою, щоб тісто не прилипало до долоні. Воно має вийти м’яким та еластичним, але при цьому не надто щільним.
5. Деко застеліть пергаментом і злегка змастіть олією. Тісто розділіть на 8 однакових за розміром шматочків. Вологими руками скачайте з них кульки і викладіть на лист. Якщо заготовки вийшли нерівними, нічого страшного, під час випікання вони стануть такими, як потрібно.
6. Зверху булочки змастіть сметаною і присипте цукром, що залишився. Відправте лист із заготовками в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Булочки можна і не змащувати сметаною, а взяти трохи збитого жовтка або молока. Час запікання може відрізнятись, все залежить від можливостей вашої духовки. Булочки повинні трохи зарум’янитися. Готові вироби подавайте до столу з чаєм, кавою, какао або молоком.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…

10 години ago

У Кам’янському пройде Кубок з футболу серед найменших

У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…

11 години ago

У Дніпрі чоловік чіплявся до жінок – і поплатився…(відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…

11 години ago

На Дніпропетровщині син забив до смерті хвору матір: що вирішив суд

До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…

11 години ago

Кам’янчан запрошують на зустріч із художницею

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…

12 години ago

Під Дніпром розшукують зниклого чоловіка

Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…

12 години ago