На Дніпропетровщині син знущався над власною матір’ю

На Синельніківщині 57-річний син систематично вчиняв психологічне насильство над матір’юю. Чоловік неодноразово ображав власну матір, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, погрожував.

Спочатку правоохоронці відділення поліції № 3 Синельниківського РУП проводили з ним профілактичні бесіди, притягували до відповідальності за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд стягував із правопорушника штрафи, але це на нього не діяло.

Після чергової сварки, яку син влаштував матері, слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Наразі слідчим кривднику оголошено про підозру.

За скоєне чоловік може понести покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Домашнє насильство – це злочин. Не слід терпіти і мовчати – задля негайного реагування та припинення неправомірних дій одразу звертайтеся по допомогу. Якщо відносно вас вчиняють домашнє насильство або ви стали свідком вчинення цього правопорушення – телефонуйте на спецлінію «102» або на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства за номером 116123 чи на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *