У Кам’янському районі створили раду з питань ВПО

В області створюють місцеві ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Майже три десятки таких вже працюють в громадах регіону, ще 9 – в процесі формування. Дві діють при РВА – у Кам’янському та Павлоградському районах. Про це повідомили під час засідання Регіонального координаційного штабу із забезпечення реалізації прав і свобод ВПО. 

«Підтримка людей, які через війну були змушені покинути домівки, серед пріоритетних тем. Дніпропетровщина прийняла понад 400 тис переселенців. Маємо допомогти їм інтегруватися, надати всебічну опіку», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Вона додала, що учасники зібралися широким колом, аби обговорити роботу Ради з питань ВПО, необхідність створення таких у тергромадах.

А ще – впровадження у місцях проживання переселенців ініціативи «Самодопомога Плюс». Цей проєкт – частина програми ментального здоров’я «Ти як?», якою опікується перша леді Олена Зеленська.

Понад два місяці діє створена при ОВА Рада з питань внутрішньо переміщених осіб. Її очільниця Юліана Гасанбекова розповіла, що на засіданнях учасники створили п’ять робочих груп з основних напрямків. Зокрема, житлових питань, працевлаштування, охорони здоров’я, психологічної підтримки.

«У жовтні ми провели стратегічну сесію. На ній розробили план роботи команди на 2024-2025 роки. Адже маємо знати, куди рухатися. В листопаді долучилися до роботи Всеукраїнського форуму Рад з питань ВПО», – сказала Юліана Гасанбекова.

Начальник Кам’янської РВА Олег Гапіч наголосив, що за час повномасштабного вторгнення район прихистив майже 42 тисячі переселенців. Саме тому також утворили Раду, покликану їм допомагати.

Такі консультативно-дорадчі органи нині створюються у всіх районах області. Долучатися до них запрошують громадські організації.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *