Кому заважають нові зупинки у Кам’янському

У листопаді виповнюється 8 років з того дня, коли Кам’янське, тоді ще Дніпродзержинськ, очолив Андрій Білоусов разом зі своєю командою. Мабуть, мало хто буде заперечувати, що за цей період у місті відбулося багато змін на краще. Це й відновлення освітлення, і відремонтовані дороги, і реконструйовані школи та лікарні, і нові заклади культури, зони відпочинку, дитячі та спортивні майданчики.  Відремонтовані ліфти , створені ЦНАПи , аварійна та диспетчерська служби. Встановлені нові світлофори, своєчасно вивозиться сміття. Перелік позитивних змін дуже великий, але ми хотіли б звернути увагу на таку важливу сферу міського господарства, як транспорт. 

За ці 8 років тут теж багато чого змінилося. Перше – це те, що тепер автобуси і трамваї ходять за чітким графіком, і пішли в минуле довжелезні черги на зупинках та проблеми доїхати з одного району міста в інший. На лінії вийшли комфортабельні автобуси великої та середньої місткості європейського та вітчизняного виробництва.  Значно оновився трамвайний парк, зараз на маршрутах працює вдвічі більше вагонів, аніж 8 років тому. У місті почали будуватися сучасні зупиночні павільйони, де не лише можна сховатися від сонця, дощу чи снігу, а й побачити на електронному табло, коли прибуде автобус або трамвай.

У найближчому майбутньому зупинки стануть ще зручніше. Мешканці Лівобережжя вже побачили, як такі павільйони споруджуються одразу у декількох місцях. Влада провела конкурс на право такого будівництва, його виграла одна з комерційних фірм. Забудовник за свій кошт не просто зведе нову споруду, але й подбає про зручність та безпеку пасажирів. Містяни будуть чекати автобус під надійним дахом над головою, працюватиме електронне табло. Ба більше – місце зупинки автобусів буде огороджено спеціальними захисними спорудами, щоб уникнути наїзду автотранспорту на людей. Також тут же будуть розташовані невеликі сучасні торгівельні об’єкти, щоб містяни мали змогу не лише чекати автобус, а й купити щось необхідне, не гаючи часу. Площа таких зупиночно-торгівельних комплексів – кілька десятків квадратних метрів, вже найближчими днями біля кожного такого спорудження  встановлять спеціальні стенди, де пасажири зможуть побачити, який саме вигляд матиме павільйон. Такі комплекси вже кілька років успішно працюють в Дніпрі, і люди надали їм високу оцінку. А в Кам’янському в подальшому планується звести подібні павільйони на площі ДМК та біля залізничного вокзалу. Адже там зупиняються автобуси  одразу кількох маршрутів, збирається чимало пасажирів, і є проблеми зі зручністю  та безпекою людей. З будівництвом нових комплексів ці проблеми будуть вирішені.

Щодо Лівобережжя, то один з таких павільйонів будується неподалік від торгівельного центру «Терра». До цього там доводилось чекати автобус під відкритим небом, не було навіть чітко окресленого місця посадки та висадки пасажирів, що загрожувало життю та здоров’ю містян. Навпаки – з роками тут утворилася така собі стихійна паркова автомобілів, їх ставили, кому як заманеться, і автобус часто-густо не мав змоги під’їхати до пасажирів. Тепер же тут буде наведено лад, люди отримають і зручність, і безпеку.

Але  знайшлись голоси, які намагаються шумно протестувати проти цього будівництва біля «Терри» – мовляв, новий зупиночний павільйон недоцільний. Не треба бути великим знавцем місцевих реалій, щоб зрозуміти, хто саме незадоволений. Поряд знаходиться чимало торгівельних точок, і їх господарі просто бояться нормальної конкуренції. Адже на новій зупинці буде продаватись  якісний і сертифікований товар, що значно вдарить по кишені власникам нинішніх кіосків і відділів у розташованому поряд комплексі «Озон». Жаль, що для таких критиканів власна кишеня значить більше, аніж комфорт та безпека десятків тисяч городян. Мабуть, не хочуть вони зрозуміти, що місто повинне бути зручним для всіх його мешканців, а не для купки любителів легких грошей…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *