Чи можна кип’ятити воду у чайнику двічі чи кілька разів, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на Wprost.
Експерти німецького інституту Фрезеніуса стверджують, що нічого небезпечного з водою не станеться, якщо закип’ятити ще раз. Вода просто залишиться незмінною.
“Це всього лише теорія. Друге кип’ятіння не зробить її отруйною чи токсичною, не виділить шкідливих сполук, але уб’є мікроорганізми. Якщо вона раніше була забруднена, то так, це проблема, але мікроби гинуть при першому кип’ятінні”, – вважає вчені Лукаш Саковський.
Багато публікацій про передбачуваний шкідливий вплив багаторазового кип’ятіння води включає аргумент, що в такій воді менше кисню. Але вчені стверджують, що концентрація розчиненого у воді кисню важлива у гідробіології, але не у харчуванні людини.
А ось вода, залишена в чайнику надто довго, може стати небезпечною, оскільки в ній можуть почати зростати мікроорганізми. Саме тому варто прокип’ятити ще раз чайник, у якому вода була кілька годин.
За даними Інституту Фрезеніуса, у навколишньому середовищі є мікроби, які можуть розмножуватися у чайниках із водою. Друге кип’ятіння впорається з ними ефективно.
Повторне кип’ятіння не впливає на смак води, і, як кажуть експерти, з погляду споживачів, ця процедура не має значення для приготування кави чи чаю. Вона також придатна, як після першого кип’ятіння.
Злочин стався 7 грудня на території Самарівського району. В ході конфлікту між цивільним подружжям 27-річна…
З 14 грудня в Україні запрацював оновлений графік руху пасажирських поїздів, який суттєво розширив можливості…
DC Studios показали дебютний трейлер майбутнього супергеройського блокбастера "Суперґьорл", який вийде в прокат 25 червня 2026 року.…
Ялинка на Різдво та Новий рік - це центральний елемент свята і, згідно з багатьма…
Про це повідомили на Кам'янській станції ЕМД КНТ "ОЦЕМД та МК"ДОР" (генеральний директор Радій Шевченко…
2026 рік принесе несподівані можливості одразу чотирьом знакам Зодіаку. Астрологи зазначають: для них це буде…