Чи можна кип’ятити воду у чайнику двічі чи кілька разів, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на Wprost.
Експерти німецького інституту Фрезеніуса стверджують, що нічого небезпечного з водою не станеться, якщо закип’ятити ще раз. Вода просто залишиться незмінною.
“Це всього лише теорія. Друге кип’ятіння не зробить її отруйною чи токсичною, не виділить шкідливих сполук, але уб’є мікроорганізми. Якщо вона раніше була забруднена, то так, це проблема, але мікроби гинуть при першому кип’ятінні”, – вважає вчені Лукаш Саковський.
Багато публікацій про передбачуваний шкідливий вплив багаторазового кип’ятіння води включає аргумент, що в такій воді менше кисню. Але вчені стверджують, що концентрація розчиненого у воді кисню важлива у гідробіології, але не у харчуванні людини.
А ось вода, залишена в чайнику надто довго, може стати небезпечною, оскільки в ній можуть почати зростати мікроорганізми. Саме тому варто прокип’ятити ще раз чайник, у якому вода була кілька годин.
За даними Інституту Фрезеніуса, у навколишньому середовищі є мікроби, які можуть розмножуватися у чайниках із водою. Друге кип’ятіння впорається з ними ефективно.
Повторне кип’ятіння не впливає на смак води, і, як кажуть експерти, з погляду споживачів, ця процедура не має значення для приготування кави чи чаю. Вона також придатна, як після першого кип’ятіння.
Майже кожен мандрівник хоча б раз переживав стрес біля багажної каруселі - замість охайної валізи…
Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "16 січня поблизу населеного пункту Кругленьке (Курська область,…
Хлібозаводу №1 ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій 14000-20000…
Вже цієї осені на представників 5 знаків Зодіаку чекають романтичні пригоди. Вони можуть знайти своє…
За інформацією Дніпропетровського РЦГМ щодо водності основних річок з метою оцінювання настання (ймовірності настання) маловоддя…
20 вересня Україна традиційно стане частиною глобального екологічного руху - Всесвітнього дня прибирання (World Cleanup Day).…