Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хліб із холодильника

На приготування домашнього хліба наважуються лише дуже впевнені у своїх здібностях господині. З іншого боку, щоб стати досвідченою, потрібно заздалегідь набити не одну гулю. Але навчившись працювати із дріжджами, ви вже не зможете зупинитися. Хліб із холодильника «кочуватиме» прямо на стіл буквально через день.

Хліб за класичним рецептом запросто може не піднятися, що дуже засмучує молодих господарок. Такого ніколи не трапиться із хлібом холодної ферментації, який також називають «хлібом із холодильника». Залишіть тісто на ніч у прохолоді, а на ранок запікайте його. Побачите, що вийде!

У тісто для хліба, щоб випічка вийшла смачнішою та здоровішою, можна додавати різні прянощі та насіння. Наприклад, сушені томати чи ароматну зелень, насіння льону, мак чи кунжут. Навіть дрібка паприки надасть вашому хлібу оригінальнішого смаку!

Складові
Борошно пшеничне 300 г, Борошно грубого помелу 200 г, Дріжджі 8 г, Цукор 10 г, Сіль 10 г, Олія 20 мл, Вода 300 мл.

Приготування
1. Щоб легко замісити тісто, радимо користуватися міксером. У чашу міксера вилийте воду, додайте свіжі дріжджі, цукор і сіль, обидва види борошна. Замісіть тісто на найнижчу потужність приладу.

2. Далі внесіть добавки, які вам подобаються, а також оливкову олію. Увімкніть середню потужність міксера та вимішуйте тісто близько 8 хвилин. Тепер дістаньте його і розімніть на робочій поверхні, змащеній олією. На 1,5 години залиште тісто в теплому місці, щоб активувалися дріжджі.

3. Перемістіть тісто у форму для вистоювання. Присипте тісто борошном і накрийте його у формі пакетом.

4. Залишіть заготівлю в холодильнику щонайменше до ранку. Якщо ви не плануєте пекти хліб завтра, нічого страшного. Тісто може «очікувати» вас у холодильнику навіть кілька днів.

5. За півгодини до випічки розігрійте духовку до 250 °C. Перші 10 хвилин випікаємо тісто із парою. Далі понизьте температуру до 220 °C і запікайте ще 30 хвилин без пари до утворення рум’яної скоринки.

Хліб із холодильника готовий. Дайте трохи охолонути в духовці, а потім ставте на стіл. Випічка за цим рецептом виходить пишною і м’якою всередині, з апетитною хрусткою скоринкою. Намажте скибочки хліба маслом та подавайте до чаю. Смачніше перекушування не придумаєш!

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

28 хв. ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

58 хв. ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

1 годину ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

2 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

2 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

2 години ago