Рецепт дня: Свинячий паштет на зиму

Бутерброди з сиром та ковбасою — недозволений сніданок для двох школярів (швидко зростаючих організмів) та чоловіка, який до нестями втомлюється на роботі. Щоб наситити з ранку чоловіка та дітей, тримайте в холодильнику запас домашньої м’ясної намазки. Такий свинячий паштет є запорукою енергії на цілий день.

Для приготування цієї фантастично ситної та смачної м’ясної намазки вам знадобляться свіжина, яйця, вершки та спеції. Наявність у будинку автоклаву буде приємним бонусом. Кількість продуктів, вказана у списку інгредієнтів, розрахована на 7 банок паштету по 500 мл кожна. Вивчайте, запам’ятовуйте та приступайте до справи!

Складові
Вершки 200 мл, Яйце 6 шт., Свиняча грудинка 1,5 кг, Свиняча печінка 750 г, Цибуля 750 г, Сіль 35 г, Цукор 1 ст. л., Чорний перець, Духмяний перець за смаком, Мускатний горіх 1ст. л.

Приготування
1. Свинячу грудинку наріжте шматочками і відправте на 1 годину в морозилку. Так вона краще проходитиме через м’ясорубку. Тим часом печінку очистіть від плівок та наріжте невеликими шматочками. Цибулю подрібніть кубиком і обсмажте до прозорості.

2. Свинину пропустіть через м’ясорубку, пересипте до неї подрібнену печінку та пасеровану цибулю. У цей же фарш додайте вершки 20% жирності, яйця, сіль, цукор та мускатний горіх. Все ретельно перемішайте і розкладіть впритул по баночках, щоб не залишилося порожнеч. Завантажте банки в автоклав. Якщо його немає, відправте банки з паштетом у каструлю, залийте водою та прокип’ятіть протягом 40 хвилин. Заготівля на зиму (або на сніданок) готова!

Пару баночок відразу ж рекомендуємо відправити в холодильник, щоб відкривати їх за потреби. А ось решту тари з паштетом перенесіть у прохолодне темне місце: підвал або комору.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *