Дніпрянин дві доби блукав у Карпатах, намагаючись перетнути кордон

40-річний житель Дніпра майже дві доби блукав засніженими Карпатами у пошуках кордону, повідомляє “Дніпро Оперативний”.

Його виявили рятувальники близько 4 години ранку 26 листопада.

Про те, що на горі Піп Іван Мармароський знаходиться людина, яка просить допомоги, прикордонники дізналися від своїх румунських колег. Саме їм надійшло повідомлення з геоданими місцезнаходження чоловіка, які вказували про його перебування на території України.

Прикордонники відділу “Ділове” спільно зі спеціалістами гірничого пошуково-рятувального відділення негайно організували пошукові заходи.

Пошукову операцію ускладнював високий сніговий покрив, погана видимість та повалені дерева, що перешкоджали повноцінному використанню автомобільної техніки.

Людину без належного спорядження, у джинсах та кросівках виявили за 3 кілометри від кордону. Мету свого перебування у горах він пояснювати відмовився, хоча згодом зізнався у своїх намірах незаконно потрапити до Румунії.

Через надію, що шукатиме його румунські рятувальники, які згодом доставлять його прямо до Румунії, чоловік і зателефонував тільки їм.

Зустрічі із українськими правоохоронцями чоловік не зрадів, висловивши лише обурення, що йому довелося довго чекати на їхню допомогу.

Знайденого доправили до лікарні. Нині його стан задовільний.

Зазначається, що прикордонники встановлюють коло осіб, які, ймовірно, причетні до організації незаконної подорожі українця.

скрин

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *