На Дніпропетровщині чиновники “наварили” понад 4 млн. грн. на закупівлі генераторів

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури повідомлено про підозру начальнику управління та бухгалтеру виконкому Криворізької міської ради.

Їм інкримінують розтрату чужого майна за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювані, будучи уповноваженими особами щодо організації публічних закупівель, закупили 50 генераторів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у м. Кривий Ріг за завищеною ціною. При цьому вони проігнорували той факт, що комерційна пропозиція учасника перевищувала у 2 рази ринкову вартість. Внаслідок цього тергромаді завдано збитків на суму майже 4,5 млн грн.

Під час обшуків у приміщеннях виконкому міськради правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує злочинну діяльність.

За клопотанням прокурора вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *