З м’ясного фаршу можна приготувати не лише фрикадельки, котлети та ковбаски. Це прекрасний основний інгредієнт для досить незвичайних страв. Варений м’ясний рулет із начинкою всередині — один із них.
У розрізі така страва виглядає просто чудово! А все тому, що як начинка для цього рулету використовується омлет. Додайте до яєчного млинця ще й шпинат, і тоді страва матиме ще більший успіх.
Завдяки своєму цікавому способу приготування (варінню у харчовій плівці) рулет виходить дуже соковитим. Тому додавати у фарш подрібнену цибулю не потрібно. Достатньо поєднати м’ясо з усіма необхідними спеціями — і на цьому все.
Складові
Курячий фарш 800 г, Яйце 3 шт., Вершки 100 г, Твердий сир 70 г, Шпинат 100 г, Часниковий порошок 1 ч. л., Сіль, Чорний мелений перець, Олія з смаком.
Приготування
1. Натираємо на дрібній тертці твердий сир. Промиваємо шпинат. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень.
2. Вбиваємо в миску яйця. Вливаємо вершки. Додаємо трохи солі. Добре все збиваємо. Всипаємо в отриману суміш твердий сир та шпинат. Перемішуємо до однорідності. Отриману суміш обсмажуємо у два заходи на сковороді з олією для отримання пари яєчних млинців.
3. У глибоку ємність викладаємо курячий фарш. Додаємо до нього сушений часник, сіль та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо.
4. Застилаємо робочу поверхню харчовою плівкою. Викладаємо зверху м’ясний фарш. Рівняємо його за допомогою кулінарної лопатки.
5. На м’ясо викладаємо два яєчні омлети. Піднімаємо краї харчової плівки. Щільно загортаємо все в рулет. Можна обгорнути його в кілька шарів плівки, щоб усередину не проникла вода.
6. Закріплюємо краї. Викладаємо заготівлю в каструлю відповідного розміру. Заливаємо рулет окропом. Варимо його на помірному вогні протягом 60-80 хвилин.
7. Даємо м’ясному рулету охолонути прямо в каструлі. Потім забираємо його в холодильник на 8 годин. Готово!
Не радимо розгортати рулет до повного охолодження. Якщо ви передчасно знімете харчову плівку, то під час нарізки ця м’ясна страва розвалиться. Не допустіть виникнення цієї проблеми і дочекайтеся, поки рулет з фаршу пробуде 8 годин у холодильнику.