Рецепт дня: Рибна закуска на крекерах

На носі сезон сімейних свят, а це означає, що настав час оновлювати меню. На новорічному столі кожна господиня подає і найулюбленіші, і нові оригінальні страви. Олів’є з Мімозою – це класика. А от рибна закуска на крекерах теж щось новеньке!

Взагалі потрібно активно впроваджувати крекери у святкове меню. Це ідеальна основа для будь-якого канапе. Але найкраще поєднувати таке солоне печиво із консервованою рибою. Ми розповімо, яка комбінація гарантовано вистрілить!

Для приготування такої закуски запасіться наперед упаковкою солоних крекерів. Це має бути тонке, але широке печиво, яке зручно викладати у форму. Про решту інгредієнтів ви дізнаєтесь у списку нижче.

Складові
Крекер 18 шт., Кілька 200 г, Твердий сир 50 г, Яйце 3 шт., Майонез 5 ст. л., Паприка 0,5 ч. л., Сіль за смаком.

Приготування
1. Насамперед натріть твердий сир на дрібній тертці. Додайте до нього 3 ст. л. майонезу та перемішайте. Яйця попередньо зваріть круто. Остудіть їх та очистіть від шкірки. Відокремте білки від жовтків.

2. Білки натріть на середній тертці, додайте до них 2 ст. л. майонезу та трохи солі. Перемішайте. Жовтки також натріть, але залиште їх для прикраси.

3. До кільки в томаті додайте щіпку паприки. Розомніть рибу. У прямокутній формі викладіть шар крекерів. Далі розрівняйте шар сиру. Знову крекери. Тепер викладіть кільку, білок та знову крекери. Посипте все жовтком і прикрасьте цибулею.

Дайте закусці настоятися в холоді щонайменше 2 години. Але краще взагалі відправити її на ніч у холодильник. Від такої заготівлі не відмовишся, особливо коли гості на порозі. Нарізайте тортик закусочний ромбами або квадратами і подавайте до столу холодним. Язика проковтнеш!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *