На Дніпропетровщині заборонили ловити раків

На Дніпропетровщині вступає в дію заборона на вилов раків. Про це повідомили в Дніпропетровському рибоохоронному патрулі.

З 1 грудня 2023 року розпочинається заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах Дніпропетровської області, на Кам’янському та Дніпровському водосховищах заборона розпочне діяти з 15 грудня 2023 року, яка триватиме до 30 червня 2024 року включно. З метою збереження та охорони популяції раків в період їх спарювання та виношування ікри Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області видано наказ від 21.11.2023 №152 «Про затвердження періоду заборони на лов річкових раків у період їх спарювання, виношування ікри та першої линьки у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню Державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області у період 2023-2024 років.» (http://dnp.darg.gov.ua/_zaborona_na_lov_richkovih_0_0_0…).

Лов цих членистоногих під час заборони є грубим порушенням правил рибальства, за яке передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого сягає до 680 гривень або кримінальна відповідальність, у випадку завдання істотної шкод. У разі настання кримінальної відповідальності на порушника чекає штраф до 85 000 грн або обмеження волі до 3-х років.

Крім того, за кожен незаконно добутий екземпляр рака доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн.

Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись заборони на вилов річкових раків. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства : (096) 400-02-50.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *