На Дніпропетровщині злочинна група допомагала чоловікам ухилятися від призову

За організацію схеми ухилення від призову на Дніпропетровщині викрито злочинну групу: трьом чоловікам повідомлено про підозру.

У причетності до незаконного переправлення осіб призовного віку через кордон підозрюються жителі Дніпра, які пропонували ухилянтам виготовлення документів про непридатність до військової служби. За фіктивні довідки із неправдивими діагнозами брали близько 7,5 тис. доларів.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області встановили 33-річного організатора схеми, який залучив до скоєння злочину ще двох місцевих жителів. За місцями мешкання, в автомобілях фігурантів провели обшуки, в ході яких вилучено гроші у сумі 27 тис. доларів та 5 тис. євро, мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки. Також вилучено три автомобілі, які належать фігурантам.

Чоловіків затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 30 листопада їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Документування злочинів проводилося під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури та Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБУ області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *