Рецепт дня: Традиційний угорський гуляш-левеш

Гуляш-левеш – гордість угорської кухні. Ця ароматна та пряна страва вважається і гарячою закускою, і супом одночасно. У холодну пору року такий варіант обіду – шикарна ідея. Тому що подібна страва зігріє вас миттєво.

За традицією гуляш-левеш готують виключно із яловичини. Свинина зробить цю страву надто жирною, а курка не зможе дати такого насиченого смаку. Ось через що готувати таку страву варто з яловичини.

Щоб консистенція страви була дуже приємною, не забудьте про важливий етап – зняття шкірки з помідорів. Для легшого її видалення радимо помістити томати в окріп на 60 секунд. Після цього знімати шкірку буде значно простіше.

Складові
Яловичина 500 г, Картопля 3 шт., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Помідор 2 шт., Часник 2 зуб., Паприка за смаком, Сіль, Червоний перець мелений за смаком, Вода 1 л, Сушений кріп 1 ч. л.

Приготування
1. Промиваємо болгарський перець. Видаляємо плодоніжку та насіння. Нарізаємо його маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній солодкий перець протягом 3-4 хвилин.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Додаємо цибулю до болгарського перцю та перемішуємо. Обсмажуємо овочі ще 5 хвилин на помірному вогні. Промиваємо помідори. Поміщаємо в киплячу воду на 1 хвилину. Знімаємо з томатів шкірку. Нарізаємо м’якоть кубиком. Викладаємо помідори у каструлю.

3. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо часник до томатів. Тошкуємо їх протягом 3-4 хвилин. Потім додаємо обсмажені овочі в каструлю.

4. Нарізаємо яловичину на великі шматочки. Викладаємо її в каструлю. Знову все перемішуємо. Тушкуємо вміст каструлі протягом 15 хвилин.
5. Всипаємо мелену солодку паприку до м’яса. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Заливаємо суміш чистою водою. Солимо за смаком. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального. Проварюємо все протягом 1 години.
6. Очищаємо моркву. Нарізаємо її невеликими шматочками. Очищаємо картоплю. Нарізаємо кубиком. Додаємо овочі до каструлі. Варимо ще 25 хвилин.

7. Додаємо в каструлю сушений кріп, червоний мелений перець та сіль за смаком. Добре все перемішуємо. Через 2 хвилини вимикаємо вогонь. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо її на 20 хвилин на плиті.
Порубайте свіжу петрушку. Посипте нею розлитий по тарілках ароматний гуляш-левеш. Потім підсмажте на сковороді хліб з невеликою кількістю олії та натріть його часником. З таким смачним доповненням обід пройде дивно!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *