Рецепт дня: Дріжджове тісто з оцтом для булочок

Кожна вправна господиня має свої секрети у приготуванні пирогів та булочок з дріжджового тіста. Хтось, наприклад, ллє горілку. Додати її необхідно зовсім трохи, але ефект відчувається навіть від 1 ч. л. Тісто виходить набагато пишнішим і набагато м’якшим. Майже таке ж, як дріжджове тісто з оцтом. Спробуйте і ви будете задоволені.

А ви знали, що спиртні напої вже не перше століття допомагають покращити випічку господарок із різних країн? Британці не соромляться додавати алкоголь навіть у різдвяний кекс. Але якщо у вас є діти, то знайомити їх зі спиртним раніше точно не варто. Тому ділимося рецептом тісту на оцті!

Список продуктів для такої страви цілком очікуваний: мука, молоко, дріжджі. Тільки ось оцет тут ніби не доречно. Але це лише здається! Пропоную начинити ці булочки варенкою, як це робили ще в 70-х.

Складові
Молоко 250 мл, Пшеничне борошно 500 г, Сухі дріжджі 7 г, Цукор 1 ст. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Оцет 1 ст. л., Соняшникова олія 80 мл, Яйце 1 шт., Сіль 0,5 ч. л., Згущене молоко варене 200 г.

Приготування
1. Підігрійте молоко до 60 °C. До нього пересипте звичайний та ванільний цукор, сухі дріжджі. Перемішайте вінчиком. До цієї суміші додайте оцет і олію (можна розтоплене вершкове масло).

2. Знову перемішайте інгредієнти. У яйці відокремте жовток від білка. Білок додайте в дріжджову масу, а жовток поки що відкладіть. Збийте білок у дріжджах. Частинами просійте в цю ж миску борошно. Додайте в тісто сіль і перемішайте все. Замісіть тісто і скачайте його в грудку. Обмажне глибоку миску олією. Покладіть туди колобок. Приберіть заготовку в тепле місце на 30 хвилин, накривши її рушником.

3. Через півгодини знову обомніть грудку тіста. Колобок поділіть на 4 рівні частини. Кожну з них теж поділіть, але вже на 5 частин. Сформуйте з кожного шматочка кулю, залиште всю партію підходити приблизно на 10 хвилин під харчовою плівкою.

4. Розкачайте колобки в круглі пласти, покладіть всередину по 1 ч. л. вареного згущика. Деко протріть вершковим маслом. Укладіть пиріжки швом донизу. І дайте постояти під плівкою ще 20 хвилин.
5. 1 ст. л. молока змішайте із жовтком. Змастіть кожен пиріжок сумішшю. Випікайте булочки 25 хвилин у духовці за 180 °C.

Солодкі булочки на дріжджовому тісті з оцтом готові. За цим рецептом вони виходять дуже м’якими та пишними. Радимо перевірити рецепт найближчим часом!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *